Рубрики
Начало » Представи се » Съхраняването на традициите е лесно и забавно с книгата „Български митични създания“

Съхраняването на традициите е лесно и забавно с книгата „Български митични създания“

Препоръчани книги от Софтпрес

SAMODIVA_16-9

 

Ако децата ви мислят, че енциклопедиите са предимно скучни книги, които преливат от информация, време е да промените мнението им! На помощ в това начинание идва издателство „Софтпрес“ с новата си луксозна илюстрирана енциклопедия „Български митични създания“ от Кристина Димитрова.

 

Разкошното издание с илюстрации на Калоян Стоянов ще запознае малките читатели с 15 вълшебни същества. Чрез вълнуващите разкази и легенди за техните нрави и намесата им в човешкия свят децата ще разберат каква е разликата между ламя и хала, колко опасен може да е змеят и как Крали Марко е надвил ламята!

 

„На приятен и достъпен език книгата разказва за външността, нрава и навиците на различните митични създания, за свързаните с тях вярвания, празници и обичаи. Преразказани са и истории от народни песни, приказки, легенди и предания, които допълват колоритните им образи“, споделя доц. д-р Вихра Баева от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН, която е научен консултант на книгата.

 

Да познаваме родния фолклор е важно, за да се съхраним като нация. Книгата „Български митични създания“ помага на децата да видят вълшебството в българските традиции и да ги заобичат. Те ще научат любопитни факти за променливия нрав на Баба Марта и как да спечелят благоразположението й, откъде идва обичаят с мартениците и какви поверия се свързват с него. Ще бъдат омагьосани от мелодичните песни на самодивите и ще научат за облозите, които са сключвали с овчарите. Ще се запознаят с орисниците, които чертаят бъдещето на новородените, ще научат защо техните предсказания са толкова важни.

 

BG_Valshebni_sazdaniq

 

Приказното приключение в света на българския фолклор е подходящо за всички в семейството. Чрез енциклопедията децата ще научат за героите, с които техните баби и дядовци са израснали, а по-старите поколения ще си припомнят как на тях някога са им разказвали за вълшебните сили на тези фантастични същества.

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.