Рубрики
Начало » Представи се » ЧСУ „Българско школо“ обявява прием за 8 клас

ЧСУ „Българско школо“ обявява прием за 8 клас

Фокус върху интензивното изучаване на математика и науки

1 (3)

 

Едно от предпочитаните частни училища в столицата обявява прием за 8.клас през учебната 2021-2022 г. Учениците, завършващи седми клас, ще имат възможност да продължат образованието си в гимназия с фокус върху интензивното изучаване на математика и науки. Целта, която си поставя екипът на „Българско школо”, е да събере мислещи млади хора, с които да работи за развитието на силните им качества и стимулирането на целенасочени интереси.

 

С гимназистите ще работят учители, които имат световен опит и са участвали в международни образователни проекти. Амбицията им е да вдъхновят осмокласниците да задълбочат своите знания и умения и да реализират идеите си в полза не само на учебния процес, а и на обществото.

 

2 (3)

 

Гимназията на „Българско школо” предлага проектно базирано обучение, откривателство, засилено изучаване на математика и науки, два чужди езика и обучение по международната програма MYP на IB (International Baccalaureate), към която училището ще кандидатства през настоящата 2020 г.

 

Младежите, които изберат гимназиалния етап на „Българско школо”, трябва напишат мотивационно есе и да разработят свой собствен проект, продукт или прототип, а след това – да представят разработката в кратко видео на английски език. Следващият етап от кандидатстването представлява събеседване с представител на училището, по време на което кандидатите ще разкажат подробности около зараждането, реализацията и предназначението на разработената концепция. За най-добрите представяния училището предвижда стипендии.

 

3 (3)

 

Приемът за 8.клас в „Българско школо” е в отговор на повишения интерес на учениците към гимназии с интензивно изучаване на математика и науки и посреща необходимостта от училище, в което академичните знания и придобитите умения се обвързват с практическото им приложение.

 

На 12.12.2020 г. от 10:30 ч. е планирана информационна среща с гимназиалния екип на училището и Директора – Даниела Тодорова. Тя ще бъде в онлайн среда. Затова е важна предварителната регистрация тук. Актуална информация можете да следите на уебсайта и фейсбук страницата на училището.

 

 „Българско школо” е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За ЧСУ "Българско школо"

ЧСУ „Българско школо“ е образователна институция, основана с мисията да създава среда, в която да се разгърне потенциала на всяко дете. Целим да изграждаме свободни, мислещи млади хора с ясна визия за своите силни качества и интереси, които се вдъхновяват да правят открития и произведения, полезни за обществото и хората около тях.