Рубрики
Начало » Представи се » Цветни детски книги за тъмните вечери

Цветни детски книги за тъмните вечери

Препоръчани книги от Софтпрес

2833536 (1)

 

Четенето на книги преди сън е традиция в много семейства. Освен че действа успокояващо и отпускащо, то пренася децата във вълшебния свят на приказни герои, където ги очакват приключения и вълнуващи срещи. С коя книга да завършите дългия ден – ето предложенията на издателство „Софтпрес“.

 

Поредица „При баба и дядо на село“

pri-baba-dqdo-selo

 

Красивите илюстрации на Кирил Танев в комбинация с римуваните стихчета на Румен Станев правят книгите от поредицата „При баба и дядо на село“ чудесна компания за всички малки читатели. Тук ги посрещат симпатичните герои Макс и Яна, които обичат да ходя при баба и дядо на село. Там, докато се забавляват, опознават природата и получават отговори на любопитни въпроси – кои са животните, които живеят във фермата, и откъде идват плодовете и зеленчуците. А ако вече сте прочели първите две заглавия, въоръжете се с още съвсем малко търпение. В началото на февруари излизат следващите две книги от „При баба и дядо на село“ – „Пчели и мед“ и „Разходка в гората“, с текстове на любимия Любомир Николов.

 

„Златна книга на приказките“

Zlatna_kniga_prikazki

 

„Златна книга на приказките“ отвежда малките читатели във вълшебни гори и морета, в кралства на великани и в уютни къщички и дворове с куп чудати обитатели. Герои като Пинокио, Хензел и Гретел, трите прасенца и грозното патенце правят компания на малки и големи вече поколения наред. Техните истории пренасят децата в чудния свят на приказките, а поуките в края им служат като морален компас, който да им напомня, че трудът побеждава мързела, истината надвива лъжата и доброто надделява злото.

 

„Жабокът принц“

Jaboka_prinz_cov_316x

 

Една от най-известните приказки на Братя Грим оживява с илюстрациите на Ана Григориев. „Жабокът принц“ разказва за красива принцеса, която се среща с грозния жабок и открива, че външният вид не е определящ за вътрешната красота, както и че на всяко сторено добро трябва да се отвърне с добро.

 

„Български митични създания“

BG_Valshebni_sazdaniq_316x

 

Енциклопедия „Български митични създания“ среща по-големите читателите с митични същества от българския фолклор, които са обитавали земите ни и са станали главни герои в приказки и легенди, предавани и до днес. Илюстрациите на Калоян Стоянов и историите, които Кристина Димитрова е подбрала, провокират интереса и любопитството както на подрастващите, така и на техните родители. От страниците на „Български митични създания“ надничат самодиви и орисници, хали и змейове, срещаме познатата на всички Баба Марта и далеч не толкова известния пазител на дома, наричан стопан.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тези и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

6 книги за най-малките читатели (подходящи и за детската градина)

Съхраняването на традициите е лесно и забавно с книгата „Български митични създания“

„Жабокът принц“ е новото вълшебно заглавие, илюстрирано от Ана Григориев

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.