Рубрики
Начало » Представи се » Да стоплим зимата с книга от издателство „Софтпрес“

Да стоплим зимата с книга от издателство „Софтпрес“

koledni knigi softpress Все още няма сняг, но във въздуха вече се носи ухание на коледни сладки и звук на сребърни звънчета, а еуфорията на малчуганите набъбва все повече с наближаването на заветната Бъдни вечер и най-вече – на момента с разопаковането на подаръците.

Издателство „Софтпрес“ е подготвило две книжки, които да влязат в ролята на тайното оръжие, от което всеки родител се нуждае по Коледа.

Те ще ви осигурят няколко часа, в които спокойно да приготвите празничната трапеза, да се погрижите за себе си или да изпиете чаша вино в компанията на любимата си половинка, при това без намесата на чудодейния телевизор или таблет.

Книгите, за които става въпрос, са математическата римувана приказка „100 снежни човека“ от Джен Арина и илюстратора Стивън Гилпин и „Аз правя украса за Коледа“ – симпатично ръководство за създаване на празнична украса, което ще зарадва всеки (повече или по-малко) сръчен малчуган.

„100 снежни човека“ е написана така, че да събуди интереса на детето към смятането. Римуваните стихове, които разказват историята на най-веселите снежни човеци, които познавате, ще подобрят усещането му за ритъм и метрика. В края на книгата ще намерите и няколко приятни задачки, с които детето да се упражнява само и да развива не само математическите, но и поетичните си заложби, вдъхновено от книжката.

pages from 100_snowmen_press

„Аз правя украса за Коледа“ ще ви даде възможност да включите малките пакостници в подготовката за празника по креативен и интересен за тях самите начин. Книгата предлага макети на прости, но ефектни коледни играчки от хартия – мече, Дядо Коледа и неговата шейна, топки за елха, табелки за маса. Възложете на малчугана отговорната задача да направи украсата за празничната вечер, дайте му книгата, детска ножичка и лепило и със сигурност ще останете доволни – както вие от резултата (красива украса с личен елемент), така и детето ви от възможността да бъде част от подготовката за празника.

az_pravia_ukrasa_za_koleda_press1 (1)

Светли и щастливи празници от екипа на „Софтпрес“!

Допълнителна информация за книгите на издателство „Софтпрес“ можете да намерите на сайта http://soft-press.com/

Ще се радваме, ако споделите мнението си на www.facebook.com/SoftpressBooks

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Danybon в „Представи се в Danybon“.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.