Рубрики
Начало » Представи се » Математика, английски, китайски в Детската градина на Детската академия на науките, изкуствата и спорта в София и Пловдив

Математика, английски, китайски в Детската градина на Детската академия на науките, изкуствата и спорта в София и Пловдив

 

danis dg

Изпреварващо обучение по математика, изучаване на английски от яслена възраст, а на втори чужд език от първа група на детската градина с избор между немски, френски, испански, руски или китайски – това са само малка част от предложенията на Детската градина към Детска академия на науките, изкуствата и спорта в София и Пловдив.

 

Математика, езици, компютри, музика и спорт в Детската градина

Математика и логика

 

danis dg math

 

 

В Детската градина се прилага богатият опит по математика на Детската академия на науките, изкуствата и спорта – утвърдена школа в ранното и изпреварващо обучение по математика и организатор на математически състезания.

 

Работи се с утвърдени международни системи за изпреварващо обучение по математика и ментална аритметика, разработени от Творческая лаборатория «2×2» (Москва), от проф. Акира Таго, автор на японската образователна система за развитие на творческите способности на децата между 1 и 5 години GAKKEN, от екипа на прочутите международни Mental Calculators, създатели и организатори на Junior Mental Calculation World Championship.

 

Тези занимания се допълват с логически игри, насочени към развитието на когнитивните умения на децата.

 

Езици

 

Освен на математика се набляга и на ранно ограмотяване по български език по специална методика. Още от първа група децата изучават и два чужди езика. Първият е английски, а за втория се избира между немски, френски, испански, руски и китайски. Предлага се и разговорен английски с преподавател, носител на езика, а също така и сценично-музикален английски език. Предвиден е и езиков лагер с преподаватели от Cambridge Education Group.

 

Компютри

 

Другият акцент в програмата на градината е обучението по компютъри и създаване на компютърна анимация.

 

Изкуство

 

danis 5

 

Музикалните занимания включват пиано, флейта, китара, барабани, поп и джаз пеене, солфеж, теория и история на музиката, композиране, ранно музикално пробуждане за най-малките с оригинални инструменти на Fuzeau. Изучават се различни видове танци: народни, латино, класически балет, MTV dance, зумба, регетон, хип хоп, брейк. Има часове и по изобразително и приложно изкуство.

 

Наука

 

Научните занимания обхващат история и етнография на България, философия, биология, химия, астрономия.

 

Спорт

 

Спортът е широко залегнат в програмата на Детската градина. Включени са занимания по футбол, плуване (напреднали и начинаещи), кунг фу, таекуондо, катерене, естетическа гимнастика, йога, шах. Има и изправителна гимнастика.

 

Хоби

 

Часовете по интереси са едни от най-любимите на децата. По време на тях те се занимават с лего и пъзели, оригами, квилинг, икебана, моден дизайн и облекло за куклите, театрално студио, роботика, авиомоделизъм.

 

danis 1-COLLAGE

 

И още

 

В Детската градина се предлага здравословно и пълноценно хранене. На разположение са психолог и логопед, а така също има договор и с дентален лекар.

 

Бяла, зелена и синя Детска градина – това са нашите изнесени занимания извън София, на планина или на море.

 

Английски в яслата

Отделно е сформирана и яслена група, за деца на възраст между година и шест месеца и три години с целодневна или почасова програма за грижи и обучение. Акцентът в яслата е ранното обучение по английски език.

 

Ранно развитие за бебета и малки деца

Помислено е и за най-малките деца – между шест месеца и година и шест месеца. За тях са предвидени занимания в Центъра за ранно детско развитие към Детската градина. Всички дейнности протичат в присъствието на родител и са насочени към стимулиране на ранното и пълноценно развитие на бебета и малките деца.

 

Заниманията са по 30 минути в групи от до 6 деца и родители. Привлекателни са музикалните и танцови ателиета „Аз и мама“, а също така курсът по масаж и гимнастика за бебета, йога за мама и най-забавният „Мама знае да брои, детски стихчета реди“.

 

Детска градина в София

Разположена е в самостоятелна, триетажна сграда с красив двор в центъра на София, на ул. „Иван Денкоглу“, в близост до Съдебната палата.

 

Детска градина в Пловдив

Намира се в самостоятелна сграда с красив двор в центъра на Пловдив, на ул. „Хан Аспарух“.

Акценти

За есента на 2018 година се приемат деца на възраст от 2 до 6 години.

 

Програмата за работа с децата е от 8.00 до 18.00 часа, всеки делничен ден.

 

ВАЖНО! Градината работи без прекъсване през летните месеци.

 

Транспорт „от врата до врата“ сутрин и вечер при заявено желание от страна на родителите.

 

Задължителна учебна подготовка, съгласно изискванията на МОН, с богато надграждане във всички сфери на познанието.

 

danis 12

 

 

Kонтакти:

Телефони:
0887 527 591
0888 222863 – Директор

Електронна поща:
[email protected]

 

Още подробности можете да научите на сайта на Детската академия на науките, изкуствата и спорта.

За Детска академия на науките, изкуствата и спорта

Детската академия на науките, изкуствата и спорта е частна, извънучилищна, научнообразователна институция, създадена от д-р Ирина Шопова, като средище за развитие и подкрепа на таланта и уменията на децата в сферата на науките, изкуствата и спорта.