Рубрики
Начало » Представи се » Детската градина на ЕСПА – Колко е важен чуждият език, когато си само на три

Детската градина на ЕСПА – Колко е важен чуждият език, когато си само на три

32840744_2380523441965170_3725861894234308608_n (1)

 

Знаете ли, че според последните научни изследвания децата усвояват чужд език най-лесно и бързо до тригодишната си възраст? Чуждите думички, заучени в този период от живота, водят до стимулиране на слуховата памет и до създаване на фини невронни връзки в мозъка, като по този начин се задейства един съвършен механизъм, който работи безупречно по време на обучението.

 

В детската градина на „ЕСПА“ използваме умело точно тези научни достижения, затова в Първа група ние говорим на децата изцяло и единствено на английски език.

 

 

 

Още от Втора група включваме и учебни занимания по втори чужд език – немски или испански. Така във всеки един момент, потопени в чуждоезиковата среда, децата усвояват с лекота новата лексика и по естествен начин надграждат и развиват уменията си за общуване на съответния език.

 

 

Ежедневното използване на новаторски интерактивни методи и мултимедия в обучението подпомага усвояването на чуждия език и свободното му прилагане в ежедневната комуникация.

 

 

От тази учебна година децата от Трета и Четвърта група вече имат и часове по забавна математика на английски език. Освен че стават блестящи математици, те умело боравят с  математическите термини на английски език.

 

 

 

Децата на ЕСПА правят първите си стъпки в писането и четенето на английски език още в 4 група. В края на годината, само на 5 годинки, те вече могат да четат и изписват първите си думи на английски език.

 

 

Няма по-голяма радост за родителите от специално организираните в училище ЕСПА празници, когато виждат своите деца уверено да общуват, да разиграват ситуации, да пеят и да представят етюди на английски, немски и испански език.

 

 

В „ЕСПА“ сме наясно, че тънкостите и богатството на чуждия език се учат най-добре в естествена езикова среда. Гордеем се с дългогодишното си  сътрудничество с една от най-престижните образователни институции във Великобритания Cambridge Education Group. Единствено за Детската градина на „ЕСПА“ те правят изключение от образователната си политика и предлагат курс за деца под 7 годишна възраст. Две поредни седмици два пъти в годината – през пролетта и лятото, децата работят по програмата English in Action – 30 учебни часа седмично. В края на курса децата  дори мислят на английски език и общуват свободно със своите native преподаватели.

 

На атрактивни открити уроци, в края на всеки курс, родителите могат да се убедят във впечатляващия напредък на своето дете.

 

 

 

Интензивните занимания по езика от най-ранна възраст правят възможно в „ЕСПА“ четиригодишните деца да общуват свободно с преподаватели англичани, да се изявяват пред публика без напрежение и притеснения.

 

В резултат на тази политика на обучение в “ЕСПА”, децата от училището,  единствени в България, успяват да покрият ниво С 1 още в шести клас. Това е гордост за училището, радост за техните родители, както и един чудесен старт в живота.

 

 

За този приказен детски свят можете да научите повече на адрес:
ул .“ Мур “15 и на нашата страница в интернет - www.espa-bg.com

 

*Заснетите деца във видеоклиповете са снимани със съгласието на своите родители.

ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Престави се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.