Рубрики
Начало » Представи се » Детски атлас на България за най-малките умничета

Детски атлас на България за най-малките умничета

 

detski atlas corica 0

Тя е художник. Той – графичен дизайнер. И двамата обичат планините и често обикалят непознатите кътчета на България. Когато се ражда синът им, съвсем естествено предават любовта към пътешествията, географията и природата и на него. После си казват: „Защо да спираме дотук?. Има много деца и родители, които се нуждаят от малко помощ в стремежа да опознаят България.“

Така се ражда „Детски атлас на България“.

Гергана и Радослав Доневи го изработват сами – тя рисува, той прави проучванията и дизайна.

Атласът включва подробни карти с над 200 цветни илюстрации, които ви дават възможност не само да тренирате детската наблюдателност, а и да покажете на своя малчуган от какво се прави хлябът, как изглежда муфлонът, къде се намира Царевец и с какви обувки са ходили нашите прадеди.

Събрани в девет основни теми, картите в атласа включват: домашни животни, диви животни, влечуги, земноводни и насекоми, птици, риби и други морски обитатели, архитектурно-исторически забележителности, фолклор, плодове и зеленчуци и гъби. Към всяка от тях ще откриете и забавни факти, които ще ви помогнат да отговорите на милионите детски въпроси, а някои от тях със сигурност ще изненадат и самите вас.

Помогнете на своето дете да опознае и обикне България, кой знае може би именно така ще направите първата крачка към това някой ден България да познава постиженията на вашето дете.

 

detski atlas_bg_02 680

 

Големият син на авторите на „Детски атлас на България“ – Гери и Ради Доневи, вече познава атласа почти толкова добре, колкото собствената си стая. Съвсем скоро картите ще разгръща и неговото малко братче.

 

atlas na bg sem_donevi 680

 

Повече информация за „Детски атлас на България“ ще откриете в уебсайта на издателство „Софтпрес“www.soft-press.com.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.