Рубрики
Начало » Представи се » Детски книжки за малки любознайковци

Детски книжки за малки любознайковци

Препоръчана книга от Софтпрес

 

uchenik

 

За детските занимателни и образователни книги с пълна сила важи правилото “колкото повече, толкова повече”. Защото в библиотеката винаги има място за още едно заглавие, което развива уменията на малките любознайковци и им предлага няколко часа пълноценно забавление. Следващите четири предложения попадат имено в тази група.

 

Уроците като игра

100-razvivashti-igri

 

Книжките от поредицата „100 образователни игри“ са идеален съюзник на всеки родител в мисията да покаже на своето дете, че ученето е забавно. С тяхна помощ от ранна възраст те могат да положат основите, на които всеки любознайко да стъпи и да надгражда с нови знания и умения. До този момент изданията от поредицата са две – с упражнения за деца над три години и със задачи за малчугани над четири. На страниците им всеки малчуган открива логически редици за довършване, пъзели за сглобяване, судоку за решаване, предмети за броене и разлики за откриване! Задачките са под формата на игри и тренират сръчност, наблюдателност, логическо мислене и фина моторика.

 

Любими задачи

knijki

 

Книжките „Суперлабиринти за деца“ и „Суперсиметрии за деца“ включват любимите задачи на малките любознайковци. Решаването на лабиринти е увлекателно упражнение, което помага на децата да развият логическото си мислене, концентрацията, фината моторика и наблюдателността. А симетричното рисуване е забавно и образователно занимание, което развива пространственото мислене и логиката на малките художници, насърчава и способността им за разпознаване на повтарящи се модели – ценни умения, които са в основата на четенето и математиката.

 

Готови за училище

 

Parvi_klas_cov_316x

 

„Първи клас, здравей“ е занимателна книжка от поредицата „Уча, зная и играя“, в която обучението и игрите вървят ръка за ръка. Този път упражненията са насочени именно към бъдещите първолаци, а изданието включва разнообразни задачи, които да им помогнат да се чувстват по-сигурни и уверени, прекрачвайки прага на училището. На страниците на книгата всяко дете ще открие упражнения за изписване на букви и цифри, логически задачки, предизвикателства за трениране на концентрацията и фината моторика.

 

От А до Я

 

1200x1200_Az_03

 

С отгръщането на първата страница на „Азбучна математика“, всеки малък читател отплава на вълнуващо пътешествие в безкрайното море на познанието, където буквите и цифрите приемат цветни и забавни форми на познати предмети от реалността, а около тях надничат животни, принцеси и фантастични същества. Веселите римувани стихчета на Ангелина Жекова и пъстрите илюстрации на талантливата Стела Стаменкова-Дин разказват 30 кратки, смешни, чудати и любопитни истории, в които главните герои се сменят според азбучния ред. Симпатичните рими, облечени в цветни рисунки, насърчават визуалното възприятие и наблюдателността, превръщат ученето в игра на асоциации и показват нагледно, че уроците могат да са забавни и интересни.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.