Рубрики
Начало » Представи се » Диана Петрова разказва „Мъдри приказки за деца и родители“

Диана Петрова разказва „Мъдри приказки за деца и родители“

 

mudri prikazki

 

Приказките са първият досег на децата със света на книгите и литературата. От векове те възпитават, учат на разликата между добро от зло, на основните морални и житейски ценности. Класическите приказки боравят с архетипи, към които не всички днешни деца могат да се приобщят. Приказките на Диана Петрова са модерни, подходящи за цялото семейство и идват с препоръката на редица професионалисти, работещи с деца.

 

„Мъдри приказки за деца и родители“  излиза за първи път през 2011 – първата книга за приказкотерапия, създадена от български автор. Поради големия читателски интерес в началото на март 2016 „Мъдри приказки“ претърпя второ издание и отново може да се намери в книжарниците.

 

Приказкотерапията е специфична школа на библиотерапията. Тя използва система от разказвачески похвати и четене, чрез която подтиква децата към растеж и размисъл, за да се справят с ежедневните предизвикателства, и помага на родителите в отглеждането и възпитанието на деца през XXI век. С приказките си Диана Петрова атакува директно проблемите.

 

Пред списание „Тема“ Диана разказва:

 

„Често майки ми пишат, че благодарение на книгата децата им са се избавили от неприятно чувство. За мен е важен светът на детето. Историите, които впечатляват възрастните, най-вероятно ще са безинтересни или ще уплашат малките. Затова приказката за деца трябва да е насочена към техния свят и проблеми – за мечето, което гушка, за мама, която се бави от работа, за приятелите от детската градина. Често порасналите казват, че днес малките нямат детство. Напротив, просто не им го споделят.“

 

„Мъдри приказки за деца и родители“ съдържа съвременни приказки, които развиват детското въображение и дават на малките любознайковци свободата да импровизират и да използват вълшебната сила на творчеството, за да се справят с житейските предизвикателства.

 

„Мъдри приказки за деца и родители“

Откъс

mudri prikazki

 

 

Целият откъс от „Мъдри приказки за деца и родители“ можете да прочетете тук. Той е специален подарък от издателство „Софтпрес“ за приятелите на „Данибон“.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Престави се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.