Рубрики
Начало » Представи се » Дни на отворени врати в ЧСУ „Свети Георги“

Дни на отворени врати в ЧСУ „Свети Георги“

 

Screenshot 2019-11-29 at 14.45.02

 

Ние, в St. George International School & Preschool вярваме, че обучението е динамичен процес, в който основополагаща роля играе припокриването на ценности и визия за развитие между родители, ученици и училище и изборът на образователна институция следва да е в резултат на информирано решение. Затова отваряме своите врати за всички родители на кандидат-ученици, които през учебната 2020-2021 година ще бъдат записани в подготвителна група, първи, пети или осми клас. Заповядайте на инфотур, за да се потопите в атмосферата на нашето училище и да имате възможност да обсъдите вълнуващите ви въпроси. За записвания и повече информация, прочетете тук.

 

Учебна програма

Screenshot 2019-11-29 at 14.47.06

 

ЧСУ Свети Георги предоставя обучение съгласно държавните образователни стандарти на Министерството на образованието и науката на Република България и британските международни образователни стандарти за начално, прогимназиално ниво, IGCSE и GCE A Level.

 

Английският език се изучава като роден и е официално средство за общуване. След като развият основните си езикови умения, както и тези по Математика и Науки в периода от подготвителна група до 3. клас, в 4. клас децата са напълно подготвени за Национално външно оценяване и Cambridge Primary Checkpoint.

 

През периода 5. – 7. клас, освен фокус върху основните предмети и езикови знания, се развива владеене на специфична терминология на двата езика по всеки предмет и се включва задължително изучаване на втори чужд език. Така седмокласниците уверено се изправят пред следващия важен изпитен период по двете системи.

 

Програмата Cambridge IGCSE е първият ключов етап от гимназията, както и от подготовката за А-levels (Cambridge International Advanced Level Certificate). В края на 10. клас учениците задължително полагат изпити по английски език, литература, математика и науки. При успешно преминаване, избират профилиращи предмети според индивидуалните си интереси и кариерни цели за А-levels, които изучават през последните 2 години. В гимназиален етап интензивно се работи за кариерното ориентиране на учениците, така че след завършване на средното си образование да бъдат максимално подготвени за прием в елитни университети.

 

В ЧСУ Свети Георги над 150 квалифицирани български и международни преподаватели, които отговарят на най-високите международни стандарти и изисквания за квалификация и опит, се грижат за 600 деца от общо 25 националности.

 

База и допълнителни дейности

Screenshot 2019-11-29 at 14.45.26

 

В подкрепа на силната академична програма, базата е оборудвана с високотехнологични лаборатории и кабинети. Учебните часове предоставят неограничени възможности за придобиване на знания и насърчаване интересите на учениците, като по този начин те развиват любов към ученето – заради самото знание и увереността, която то им дава. Училището разполага с: два басейна, открити и закрити спортни зали и площадки, отговарящи на стандарт за провеждане на международни състезания, театрална зала с над 300 места, клуб за родители, детска парти зона и др.

 

Освен задължителната учебна програма, децата посещават клубове за самоподготовка, извънкласни занимания по изящни, сценични и приложни изкуства, спортни дейности, технологии, дебати и други. Следучебно време, вложено в такава дейност, представлява уникално поле за себеизява и инициативност.

 

В St. George International School & Preschool не само усвояваме и обменяме знание – ние го създаваме, поставяме си високи цели и заедно, с взаимна подкрепа и уважение, създаваме бъдещето – тук и сега.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Инфотур за прием в ПГ и 1. клас в ЧСУ „Свети Георги“ / St. George International School & Preschool

Инфотур за прием в 5 и 8. клас в ЧСУ „Свети Георги“ / St. George International School & Preschool 

 

ЧСУ „Свети Георги“ / St. George International School & Preschool е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За ЧСУ "Свети Георги" / St. George International School & Preschool

St. George International School and Preschool прилага интегрирано в рамките на учебния ден обучение по два образователни стандарта: съгласно ДОС на МОН за Република България и съгласно британските международни образователни стандарти (Cambridge International Education) за начално, прогимназиално ниво, IGCSE и GCE A Level. В подкрепа на силната академична програма, базата е оборудвана с високотехнологични научни и компютърни лаборатории и кабинети, както специализирани помещения за приложни, изящни, музикални и сценични изкуства и спорт. Учебните часове предоставят неограничени възможности за придобиване на знания и изявяване на индивидуалните заложби и способности, като по този начин учениците развиват любов към ученето, заради самото знание и увереността, която им дава то. В St. George International School and Preschool не само усвояваме и обменяме знание - ние го създаваме, поставяме си високи цели и заедно, с взаимна подкрепа и уважение, създаваме бъдещето - тук и сега.