Рубрики
Начало » Представи се » „Докога ще чакаме бащите“ ни връща в детството

„Докога ще чакаме бащите“ ни връща в детството

Роман за цялото семейство

 

Bashtite_760x320

 

 

Има книги, които всички в семейството обичат и четат заедно. Това са онези съкровища, които си предаваме от поколение на поколение и никога не остаряват. Книги, които свързват бъдещето с отминалото време. Такъв роман е и „Докога ще чакаме бащите“ от Калоян Димитров-Ballan и Иван Сапунджиев – разтърсваща история за деца и възрастни, която преоткрива корените на българското.

 

Иван и Калоян се запознават по време на участието си в предаването „Фермата”. Между двамата бързо се заражда истинско и крепко приятелство, основано на общ мироглед и ценности. Идеята за общ роман възниква спонтанно и не след дълго „Докога ще чакаме бащите” вече е факт.

 

Книгата разказва за съдбата на 12-годишния чудак Димитър Селимски, наричан накратко Митка. Момчето живее и учи в село Крушница и се грижи съвсем само за себе си, за къщата и за престарелия си дядо. Надеждата, че съвсем скоро баща му ще се върне от чужбина, го крепи и му помага да пребори предизвикателствата на деня. Най-добрите му приятели са философът Макс от шести клас, забавното куче Дунди, красивата съученичка Аглая и мъдрецът и уличен музикант дядо Стати.

 

В този вълнуващ разказ съдбата на едно необикновено момче е преплетена с въпроси за приятелството, за любовта, за емиграцията, за бъдещето на България и малките селища, за живота и смъртта, за това как се изгражда ценностна система. Всичко това превръща „Докога ще чакаме бащите” в роман за цялото семейство. Книга, която носи носталгията на детството и идеализма на младостта. Роман, пропит с мъдростта на годините, уютен като роден дом, топъл като бащино огнище.

 

Поръчайте „Докога ще чакаме бащите“ от сайта на Софтпрес и ще я получите с автограф от авторите (важи до изчерпване на количествата). Читателите на Danybon могат да използват промокод Danybon20, за да поръчат книгите от сайта на Софтпрес –  www.soft-press.com – с 20% отстъпка. Кодът се въвежда при завършване на поръчката. 

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.