Рубрики
Начало » Представи се » „Другите светове на Алби Брайт” за сърцето на науката и смешната страна на квантовата физика

„Другите светове на Алби Брайт” за сърцето на науката и смешната страна на квантовата физика

Препоръчана книга от Софтпрес

 

Untitled design

Алберт Стивън Брайт. Кръстен съм на любимите учени на мама и на татко: Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, но всички ми казват „Алби“ на галено…

Науката във всичките ѝ разнообразни измерения е важна и полезна, но понякога е истинско предизвикателство да превърнеш сухата материя в интересна история. „Другите светове на Алби Брайт” обаче се справя повече от успешно с тази задача. Романът на майсторa разказвач Кристофър Едж ще убеди както децата, така и техните родители, че науката може да бъде истински вълнуваща, забавна и изпълнена с приключения.

 

Какво бихте направили, ако разполагате с кашон, поизгнил банан и свръхмощен компютър? Ако баща ви е учен, написал наръчник по квантовата физика, вероятно ще постъпите точно като Алби Брайт.

 

Когато губи майка си, Алби се зарича да я види отново на всяка цена. Малкият гений измисля своя собствена Теория на квантовия банан, която го повежда на пътешествие из паралелните вселени. Момчето се впуска в пътешествие през времето и пространството, търсейки други светове. Това, което открива, са неочаквани свои копия, сблъсък с най-големите си страхове и отговор на важни въпроси.

 

„Другите светове на Алби Брайт“ е първата част от тематичната поредица за деца, които намират утеха и вдъхновение в науката. Книгата е отличена с множество престижни награди и е номинирана за един от най-значимите призове в детската литература – медала „Карнеги“.

 

Кристофър Едж е многократно награждаван автор, познат у нас с бестселър наръчниците по творческо писане за малчугани и тийнейджъри „Как да пишем страхотни истории!“ и „Как да станеш страхотен #автор“. В „Другите светове на Алби Брайт” той ни показва, че разбира тревогите на малките читатели, които минават през труден момент.

 

На страниците на романа Едж забърква грабваща комбинация от научни факти и препратки към научнофантастични и фентъзи феномени, подправени с много хумор и поднесени по достъпен, развлекателен начин. Зад забавните моменти и любопитната информация обаче се крият дълбоки послания. Тази топла, състрадателна история прокарва път към преодоляването на загубата и скръбта и гарантирано ще спечели сърцето на всеки читател, докоснал се до нея.

 

drugite svetove softpress

 

Ето няколко цитата от откъса, които са толкова запомнящи:

 

„ЦЕРН е като „Дисниленд“ за учени. Това е мястото, където е измислен интернет, а в момента там се намира Големият адронен ускорител – ГАУ…“

 

„Големият адронен ускорител е като подземна писта за атоми, само че победител в състезанието е онзи, който се разбие най-мощно.“

 

„Черната дупка е като невидима космическа прахосмукачка, която всмуква всичко, което се приближи твърде много.“

 

 

Прочетете още за „Другите светове на Алби Брайт” тук.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.  

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.