Рубрики
Начало » Представи се » “Easymath.bg” подготвя учениците от 2 до 4 клас за състезания и за прием в математическите гимназии

“Easymath.bg” подготвя учениците от 2 до 4 клас за състезания и за прием в математическите гимназии

Видео обучение и онлайн подготовка

 Slide1

 

Easymath.bg е учебна платформа по математика, предназначена за учениците от 2 до 4 клас. Целта ѝ е да бъде в помощ в подготовката за математически състезания и за прием в математическите гимназии след 4 клас.

 

Участниците в математически състезания могат да се подготвят много добре по един лесен и удобен за тях начин.

 

За тези, които кандидатстват в математическите гимназии след 4 клас в страната, платформата ще бъде ценен помощник в научаване, затвърждаване и преговаряне на целия основен материал.

 

Платформата е разработена в 2 основни модула.

 

Първият модул е Видео обучение.

 

Presentation1

 

Целта на модула е да бъде много добре разбрана и научена теоретичната част от подготовката по състезателна математика.

 

Slide5

 

Автор, дизайнер и лектор на двете части на видео уроците е Павел Панев, ученик в 10 клас в Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. Павел е състезател по математика, преминал е пътя на ранната подготовка за прием в математическа гимназия след четвърти клас.

 

Slide3

 

Също така има опит и с помощта за успешната подготовка за прием на по-малкия си брат, който също вече е петокласник в Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

 

Разработени са 32 основни теми. Всяка тема е представена в 3 части по следния начин:

 

Slide4

 

Първата част е видео урок, в който лекторът обяснява теорията.

 

Втората част също е видео урок. В нея лекторът решава основни типове задачи от съответната тема.

 

Третата част е със авторски задачи на екипа на платформата “Easymath.bg”, предназначени за затвърждаване на наученото в първите 2 части и съобразени със застъпената теория. За всяка една тема са разработени по 10 задачи, като за всяка една от тях има отговор и подробно решение.

 

Вторият модул е Онлайн подготовка за състезания.

Slide6

 

В този модул за всяка задача от включените състезателни теми, освен отговор, е предоставено подробно решение. Това са близо 3000 подробно решени задачи.

 

Slide8

 

Създаден е за улеснение на подготовката за провежданите през годината математически състезания. В него са събрани задачите, отговорите и решенията от последните 10 години от 7 от най-масовите състезания за 2-4 клас, а именно: ЕСЕНЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР, СОФИЙСКИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР, МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР „ИВАН САЛАБАШЕВ““, КОЛЕДНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ, МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ“, ВЕЛИКДЕНСКО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ и МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР “АКАД. КИРИЛ ПОПОВ” – ИНДИВИДУАЛЕН ЕТАП

 

Slide7

 

Учениците могат да се подготвят за състезанията онлайн. Те научават резултата си след всеки опит.

 

„Това е първото по рода си такова начинание, защото нито един от модулите няма аналог“, споделят авторите на платформата.

 

Целта на екипа на платформата “Easymath.bg” е математиката да бъде представена и усвоявана по приятен, лесен и увлекателен за децата начин, на език, близък до техния.

 

“Easymath.bg” е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Easymath.bg

“Easymath.bg” е учебна платформа по математика, предназначена за ученици от 2 до 4 клас. За тези, които кандидатстват в математическите гимназии след 4 клас в страната, тя ще бъде ценен помощник в научаване, затвърждаване и преговаряне на целия основен материал. Децата, които се явяват по математически състезания, могат да се подготвят много добре по един лесен и удобен за тях начин.