Рубрики
Начало » Представи се » Един език повече, една бариера по-малко

Един език повече, една бариера по-малко

Деца на 8-годишна възраст взимат първия си международен сертификат със 100% First Class

банер

Децата от едно българско училище имат уникалната възможност четири учебни сед­мици всяка година да работят с преподаватели от най-престижната образователна институция във Великобритания – Cambridge Education Group – образователен тръст, който обединява някол­ко британски езикови центъра и колежи. Организацията поддържа висок академичен стандарт за обучение на деца и възрастни по английски език по целия свят. През последните 55 години към образователните програми се присъединяват ученици от повече от 120 страни.

 

Представители на Cambridge Education Group за първи път посещават училище ЕСПА през месец април 2004 година. Оттогава всяка учебна година преподаватели – Native speaker, работят с учениците на ЕСПА по програмата English in Action.

 

Анди Ходжсън (EIA teacher):

 

Разликата, която виждаме между децата по света, е на какъв език преподавателите им общуват с тях в училище. Децата в ЕСПА разби­рат и водят пълноценен диалог с нас – учителите от English in Action. Това е функционалната употреба на езика – да умееш да общуваш. Това е ниво, което не сме установявали никъде другаде по света.

 

Единствено за ЕСПА от це­лия свят Cambridge Education Group изпраща преподаватели за деца по-малки от 8-годишна възраст. Така и 4,5-годишните малчугани от детската градина успяват да се докоснат до майсторството на пре­подавателите от Великобритания. Забавлявайки се чрез интерактивна дейност и ролеви игри, занимателни викторини и много смях, те свобод­но общуват на английския език в ежедневната комуникация с препо­даватели нейтив спикър.

 

Курсът Еnglish in Action, провеждан четири седмици годишно, общо 120 учебни часа, под­помага децата да добиват увереност в общуването и справянето с високите нива на владеене на английски език.

Учениците в ЕСПА покриват ниво Basic-A1 още след втори клас и успешно вземат ниво C1-Expert в края на шести клас, равняващ се на завършена англий­ска гимназия. Възможно ли е тези високи нива да бъдат взети и то с ОТЛИЧНА ДИПЛОМА – ДА! Ако образователната стратегия и май­сторството на преподавателите стимулират децата да дават най-доброто от себе си всеки един ден!

 

Ето така през това лято от Англия за децата от ЕСПА пристиг­наха дипломи с феноменалният резултат от над 70% First Class.

 

Училище ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.