Рубрики
Начало » Представи се » В училище ЕСПА всички деца ще учат в най-съвременната образователна платформа – G SUITE FOR EDUCATION

В училище ЕСПА всички деца ще учат в най-съвременната образователна платформа – G SUITE FOR EDUCATION

 

СВЕТЪТ НА G SUITE FOR EDUCATION

 

Вярно на традициите си да бъде новатор и следвайки световните тенденции в образованието, училище ЕСПА смело внедри най-съвременната образователна платформа G Suite for Education в учебна работа с децата.

 

Използването на платформата във всеки учебен час прави разлика в качеството на образователния процес, осмисля за децата ученето по нов и вдъхновяващ начин и го превръща за тях в истинско приключение.

 

espa g s 1

 

С CHROMEBOOK ВМЕСТО С ТЕЖКИ РАНИЦИ

 

Да ходят на училище с сhrombook, а не с тежка раница, е не само удобство, а обективна необходимост за децата на 21-ви век. Дигиталната учебна среда, в която цялото учебно съдържание е в едно малко електронно устройство, дава огромни предимства и е реална предпоставка за постигането на по-високи учебни резултати.

 

espa g s 2

espa g s 3

 

РАБОТА В ОБЛАКА – РЕАЛНОСТ, А НЕ БЪДЕЩЕ!

 

Успешният пилотен проект с петокласниците през миналата година Google Classroom убеди преподавателите в ползите от внедряването на платформата в ежедневната учебна работа с децата.

 

В новата учебна година училище ЕСПА зарадва всички своите възпитаници като учебната работа е изцяло в Google Classroom. Смела стъпка, която изведе училище ЕСПА като първото училище в България, в което в облака работят всички деца от 1-ви до 7-ми клас.

 

Така училището се присъедини към прогресивната общност на иновативните училища по света.

 

espa g s 4

 

С БЯЛАТА ДЪСКА или с CHROMEBOOK в ръка

С chromebook в ежедневната учебна работа, електронното устройство се превръща в работна станция, с която децата умело боравят за постигане на образователните си цели и надграждат знанията и техническите си умения. Често изпълняват самостоятелни задачи за извличане и синтезиране на информация и подготвят презентации, което по естествен начин ги прави автори на учебно съдържание.

 

espa g s 5

 

Подготовката на презентации, почти ежедневно, им дава самочувствие на творци и ги прави много по-уверени в тяхната изява и учебни резултати.

 

espa g s 6

espa g s 7

 

При подготовката на груповите проекти всяко дете работи върху своята част от заданието, където и да се намира, като не спира да е във връзка с останалата част на екипа.

 

УЧЕБНА СРЕДА, КОЯТО ВДЪХНОВЯВА И МОТИВИРА

 

С Google Classroom децата преживяват незабравими мигове, откривайки тайните на света по забавен и неповторим интерактивен начин. Включването на всички сетива в учебната среда помага за трайното запаметяване на информацията. Визуализацията на природни забележителности, архитектурни и исторически паметници, културни събития и научни открития превръщат учебния процес в емоционално и вдъхновяващо преживяване.

 

espa g s 8

 

В ОСНОВАТА НА УСПЕХА Е ВЪТРЕШНАТА МОТИВАЦИЯ

Работата в Google Classroom подпомага основната задача на учебния процес – изграждане на вътрешно-мотивирани деца, способни да възприемат, селектират и анализират научната информация, пречупвайки я през своя личен мироглед!

 

espa g s 9

espa g s 10

 

НЕ УЧИЛИЩЕ, А ОБЩНОСТ ОТ ИДЕИ И ВДЪХНОВЕНИ ПРОЕКТИ

 

Ежедневната работа в Google Classroom развива множество умения и креативност във всяко дете още от най-ранна възраст.

 

Децата усъвършенстването безценни лични качества за точно разпределяне на времето, за работа в екип, както и за селектиране и използване на научната информация.

 

espa g s 11

 

УЧИТЕЛЯТ В GOOGLE CLASSROOM – МЕНТОР,  ВДЪХНОВИТЕЛ, МОТОР

 

Водеща и безценна в проекта ”Училище в облака” е ролята на преподавателя, който все повече се превръща в ментор, вдъхновител и модератор, оставяйки децата да поемат пътя към откривателството, използвайки цялата палитра от възможности, които предоставя разработената от Google учебна среда.

 

espa g s 12

 

ДЕТЕТО в 21-ви ВЕК – НАБЛЮДАТЕЛ ИЛИ ОТКРИВАТЕЛ

Мисията на училището на 21-ви век е да се превърне в желано място, в което детето идва с радост, намира съмишленици и приятели, развива своите индивидуални интереси и дарования, мечтае, твори. А учебната среда по естествен начин го вдъхновява, мотивира и подпомага да развива своята фантазия, креативност, любопитство, естествена жажда за знания и се чувства откривател!

 

espa g s 13

 

ЕСПА е партньор на Данибон в инициатива „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.