Рубрики
Начало » Представи се » В ЕСПА започна Месецът на английския език

В ЕСПА започна Месецът на английския език

 

В ЕСПА официално беше открита една от най-вълнуващите инициативи – Месецът на английския език. На събитието децата бяха подробно запознати с предизвикателствата, които ги очакват и вълнуващата тема, на която е посветено това издание – Музиката.

 

snimka1

 

При любезните домакини от хотел „Грами“ любимият учител по ударни инструменти – Цоньо Цонев и неговата група изнесоха невероятно шоу. Те изсвириха популярни филмови и поп песни.

 

snimka2

 

Участие взе и учителят по английски Давид Аврамов с изпълнение на китара. Децата също се включиха с музикална импровизация.

 

snimka3

 

След напрегната надпревара, в която всяко дете от „ЕСПА“ мечтае да бъде победител, ще бъде връчено и едно от най-престижните отличия на училището – „Стипендия по английски език – Нели Радева“. Стипендиантите от предишни години разказват колко е важно да се участва и колко голяма е радостта при заслужена награда.

 

snimka4

 

По време на този вълнуващ месец ще бъдат научени интересни факти за историята на музиката и за легендарни изпълнители, както и учениците ще се запознаят с традиционни и нестандартни инструменти. Компонентите са участие в дискусии, викторини, индивидуални проекти, полуфинали и финали, на които се класират събралите най-много точки.

 

snimka5

 

Целта на тази уникална инициатива, част от Авторската образователна концепция на ЕСПА, е децата от всички класове да използват и обогатяват знанията си, както и да прилагат на практика наученото.

 

snimka6

 

Посветена на напредъка на учениците в английския език, тя има за цел да покаже индивидуалните качества на всяко дете. Именно заради това ще се стимулират децата към творческа активност, ще се активират тяхната любознателност и стремеж към нови знания.

 

snimka7

 

През месеца те ще развиват своите комуникативни умения при общуването на английски език, ще добият опит за изява пред публика и при работа в екип и ще подобрят уменията си за добро разпределение на работата.

 

ЕСПА е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.