Рубрики
Начало » Представи се » ЧСОУ ЕСПА е съорганизатор на тазгодишния „Празник на вишната“

ЧСОУ ЕСПА е съорганизатор на тазгодишния „Празник на вишната“

 

Екранни снимки

 

С настъпването на пролетта вишните в Япония започват да цъфтят в розова феерия. Те са известни по цял свят със своята красота – наричат се сакура и носят нежната магия на Страната на изгряващото слънце.

 

На церемония, позната от дълбока древност, възпята в традиционната японска поезия – хайку и в литературата, хората се събират и наблюдават омайните цветове на вишните. Този празник се нарича „О-Ханами“ и е неизменна част от японската душевност („Наблюдение на цъфналите вишни“).

 

В България Асоциацията на завършилите Токайския университет организира традиционния празник на вишната „О-ханами“ пред Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“. За втора поредна година ЧСОУ ЕСПА е поканено да стане съорганизатор на събитието. Празникът ще открие Негово превъзходителство – посланикът на Япония Н.Пр.Такаши Коидзуми.

 

В програмата са включени изпълнения на Вокалната ни група. Учениците от ЕСПА ще изпеят песни на японски, посветени на празника и японската култура.

 

В събитието е включена и изложба с рисунките на децата от ЕСПА, пресъздали омайните цветове на сакура през своите очи.

 

Събитието ще се състои в петък, 15 април, от 17 часа пред Националната библиотека. След официалната част, в духа на ритуала ще организираме пролетен пикник в градинката на библиотеката.

 

Заповядайте заедно да отпразнуваме всенародния празник на вълшебството, което носят японските вишни!

 

 

ЧСОУ ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.