Рубрики
Начало » Представи се » Кой в училище „ЕСПА“ грабна стипендията по английски език за тази учебна година

Кой в училище „ЕСПА“ грабна стипендията по английски език за тази учебна година

 

Baner-Winer_BG

 

След изключително оспорвана надпревара бяха излъчени победителите в Месеца на английския език в „ЕСПА“, които станаха носители на едно от най-престижните отличия на училището – „Стипендия по английски език – Нели Радева“. Тази година щастливците са Стефан Михайлов от 1 А клас, Софиа ди Фердинандо от 3 А клас и Йоана Христанова от 6 клас като Йоана грабва престижното отличие за втора поредна година.

 

Месецът на английския език е една от уникалните образователни инициативи от Aвторската концепция на „ЕСПА“, посветена на напредъка на децата в областта на английския език.

 

ESPA-0203-0030

 

Целта е те да обогатят енциклопедичните си знанията   като се стимулират комуникативните им способности при общуването на английски език. С конкретните задачи-дискусии, викторини и подготовка на проекти, участниците развиват редица умения, както презентационни така и умения за работа в екип и свободно общуване пред  публика.

 

По традиция всяка година темите са различни. Този Месец на английския език премина под знака на Зимната олимпиада в Пьонгчанг и бе под мотото „The Olympics!”

 

espa mart 2018 1

 

В изработката на своите индивидуални проекти децата вложиха много усилия и демонстрираха своята креативност. Те представиха любопитни факти за различни спортове и за историята на Олимпийските игри, илюстрирайки ги с интересни макети, табла и презентации. Някои дори бяха направили кратки видеофилми, представящи по забавен начин различни аспекти на спорта.

 

espa mart 2018 2

 

Всяко дете в „ЕСПА“ мечтае да се пребори за стипендията по английски език, но пътят до победата изисква огромни усилия, труд и постоянство.

 

espa mart 3

 

След цял месец напрегнато съревнование до полуфиналите достигнаха 68 участници, събрали необходимите 75 точки от различните активности.

 

Изключително строгият регламент позволи до финала да се класират само 13. Те трябваше да се преборят с най-тежкото изпитание – изключително трудния финален тест, подготвен от преподавателите така, че да успеят само най-добрите.

 

ESPA-0203-0024

 

Тримата стипендианти по английски език на „ЕСПА“ Стефан, Софиа и Йоана имаха изключителната чест да получат дипломите си от голямата звезда на световната гимнастика Йордан Йовчев, който бе специален гост на церемонията по закриването на Месеца на английския език.  Световният шампион раздаде грамотите и на останалите най-изявени участници в различните категории, като се снима с тях за спомен.

 

ESPA-0203-0025

 

ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.