Рубрики
Начало » Представи се » В света на LEGO® EDUCATION

В света на LEGO® EDUCATION

 

lego espa 1

 

Детска градина ЕСПА ще бъде първата в България детска градина, която ще използва пълната гама от възможности на LEGO® Education или метода “учене чрез игра”.

 

lego espa 2

 

LEGO® Education е иновативен подход в западната педагогика, чрез който малките деца навлизат в света на математиката, науката и езиковите умения. Насърчава се любовта у децата към откриването и изследването, за да развият социални и емоционални умения.

 

LEGO® Education предоставя широк спектър от практически и дигитални образователни ресурси, които освен, че развиват логическото мислене, насърчават децата да разсъждават систематично, да мислят творчески и да използват потенциала си, за да формират умения, знания и езикови компетенции.

 

lego espa 3

 

Заниманията с LEGO® Education ще се провеждат изцяло в часовете по английски език и ще допълват знаниято на децата по темата на седмицата. Така те ще обогатят освен енциклопедичните си знания, но и лексиката си на английски език.

 

С пакетите Build Me „Emotions“, StoryTales Set, Tech Machines Set, Coding Express и още други, децата от ЕСПА ще могат да придобият социални умения и завидни знания още в ранна детска възраст. Това в по-горните етапи на обучението дава свобода за развитие в много и различни социални среди.

 

ЕСПА е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.