Рубрики
Начало » Представи се » ЧГ Евростандарт с конкурс за 100% стипендия за талантливи бъдещи дизайнери и компютърни графици

ЧГ Евростандарт с конкурс за 100% стипендия за талантливи бъдещи дизайнери и компютърни графици

Частна гимназия Евростандарт открива паралелки “Графичен дизайн” и “Компютърна графика”

980x320pix-II

 

Не на всяко дете му се отдава математика. Обаче както се казва, ако оценяваш риба по възможностите ѝ да се покатери на дърво, тя може да прекара цял живот с мисълта, че е глупава. Децата, силни в други сфери, винаги ще намерят начин да се справят и да успеят, но какво ще стане ако им се даде средата, в която да могат да “плуват”?

 

Все пак професионалните гимназиални програми вече не са само за металообработване и подобни стари занаяти. За учениците, желаещи да се развиват в сферата на графичните изкуства, вече има и интензивна гимназиална програма – DESIGNers start UP.

 

Общата мисия на организаторите – “Евростандарт” и Международната компютърна академия IT STEP, е не просто въвличането на подрастващото съзнание в едно от най-нашумелите и високоплатени напоследък IT полета, но и откриването на млади таланти и подготвянето им за успешен професионален старт в бранша.

 

Двете специални паралелки по “Графичен дизайн” и “Компютърна графика” са създадени по модерна методология, използват изцяло оборудвани зали, лицензиран софтуер и учители професионалисти в областта. Гимназистите ще могат да се обучават не само теоретично, но и практически, чрез изпълнението на реални проекти, зададени от партньорите на проекта.

 

SuperNova Brand е студио, фокусирано върху packaging дизайн и бранд идентичност. Работили са с марки като Nestle, Danone, Queens, Pufies, Шуменско, Пиринско и др. Благодарение на тях младите ще се докоснат до тайните на дизайна на опаковките.

 

Badinka e младежки моден бранд, продаващ глобално. Компанията работи с талантливи дизайнери от цял свят. От бриф до готов продукт, учениците ще могат да видят как се случват нещата на практика.

 

Studio Zmei е българският екип, стоящ зад създаването на сериала „Златната Ябълка“ и борбата му да пробие на световната сцена. Те ще допринесат с експертиза в сфери като character и motion дизайн.

 

По време на обучението ще бъдат сформирани активни клубове, с помощта, на които младите хора ще доразвиват своите умения чрез конкурси и състезания. Чрез клубове като web, моден и character дизайн, гимназистите ще имат възможност да общуват с професионалисти в бранша и да се срещнат с някои от най-успешните дизайнери.

 

За да избере най-подходящите кандидати се обявява конкурс на състезателен принцип.

 

36843940_249104582341292_7831324469946744832_n

 

 

Наградите са:

 

Една 100%-ова стипендия;

Пет 50%-ови;

И за всички останали 5%-ови.

 

Адресът на Частна гимназия Евростандарт е:

 

София, пл. Света Неделя 4

 

 

Прочетете още информация за паралелките и конкурса на сайта на училището.

 

DESIGNers start UP е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За DESIGNers start UP

DESIGNers start UP е съвместна инициатива между Частна гимназия Евростандарт и Международна компютърна академия IT Step.