Рубрики
Начало » Представи се » Езиков лагер – за едно по-умно дете

Езиков лагер – за едно по-умно дете

 

luckykids-1-e1556005710791 (1)

 

Езиковите лагери буквално заляха България през последните 5-10 години, но какво знаем за тях и какви са положителните и отрицателните им страни. Мнозина от нас като родители, още от раждането на детето сме стартирали плановете за това къде да учи, с какъв чужд език да започне, с какви извънкласни занимания да се занимава.

 

Навярно и повечето са решили, че вариантът за изучаване първо на английски език е най-удачен, поради факта, че употребата му е изключително широка в цял свят. Английският език се е превърнал в нещо като неофициален международен език, почти няма хора от развитите държави, които да не го владеят на добро ниво.

 

Това налага и търсенето на решение къде и по какъв начин детето да започне изучаването на английски език, както и на каква възраст да бъде то.

 

luckykids 2

 

Доказано е, че нов език се учи по-лесно в ранна детска възраст, отколкото от възрастни хора, това е така, защото при възрастните натрупаните знания са много, ако си го представим като лист хартия, детският мозък е бял и чист, докато при възрастните вече има натрупано съдържание на листа.

 

Именно затова повече родители избират да започнат обучението по чужд език още от предучилищна възраст.

 

Какви са опциите за изучаване на чужд език при децата

luckykids3

Един добър вариант за детето би било, ако е единият възрастен владее перфектно чуждия език или е с матерен такъв, тогава в семейната среда може да се изгради навик да се общува на двата езика; детето от своя страна ще се потопи много лесно в новите знания и след време за него няма да е проблем да комуникира и на двата езика умело.

 

Друг вариант, който родителите често предпочитат, е чуждоезикова детска градина или училище. Ефективен метод, чрез който децата в рамките на няколко години биха имали изключително добра подготовка по езика.

 

Тъй като не всички деца биват записвани в езикова ясла, градина или училище, затова третият вариант е също подходящ – изучаване на езика чрез индивидуални или групови курсове в школи.
На последно място, но не и по важност, са езиковите ваканции или лагери. Страхотна алтернатива, когато искаме детето да се отпусне много бързо в чуждоезиковата среда и да премахне лесно езиковата бариера.

 

Такива езикови лагери се организират както в България, така и в Европа, според предпочитанията за езика.

 

luckykids-4-e1556005632391 (1)

 

 

Международните детски ваканции са чудесен вариант, който децата обожават. Защо? Защото, за разлика от школите по чужд език, децата не възприемат лагерите като училище или досадно задължение, което посещават почти цяла година, а го приемат като забавление, възможност за игри и контакти с други деца.

 

Освен това летните езикови лагери са страхотен начин за родителите да съчетаят полезната ваканция с приятната.

 

Децата хем ще са заети с градивни дейности, хем ще се чувстват щастливи и свободни да се радват на детския порив.

 

Какво е включено в детските международни лагери

luckykids 5

В повечето езикови лагери за деца е организирано обучение по съответния език в интервал от 2 до 6 часа всеки ден, съответстващо на изискването от самия лагер.

 

Освен заниманията по чужд език на децата се осигурява и свободно време, което преминава в разглеждане на града, в който се осъществява лагера.

 

luckykids-6-e1556005558682 (1)

 

Повечето лагери се избират като дестинация именно с оглед на атракциите, които могат да предложат на децата. Често изборът за лагер в България е или в близост до море, или в близост до планина, за да може свободното време на децата да бъде прекарано на открито, в игри и приключения. Всеки лагер сам за себе си определя какви допълнителни активности да се включват.

 

Така например, сред едни от най-успешните лагер за деца с цел изучаване на английски език е ЛъкиКидс – международен лагер, ситуиран в град Банско, в подножието на Пирин планина.

 

luckykids 7

 

Освен че мястото е великолепно – чист планински въздух, гори и прекрасни поляни, чиста храна и възможност за пълноценен сън – езикът се преподава от чужденци с матерен английски език. Обучението е в рамките на 4 часа всеки ден, през цялото време в лагера се комуникира изцяло на английски език. Сред допълнителните активности са включени плуване, конна езда, йога, пейнтбол, планинско колоездене, волейбол, планински преходи, пикници и излети, футбол, бадминтон, уроци по готварство, посещение на забележителности в Банско и околността.

 

luckykids8

 

Определено езиковите лагер са чудесен начин за пълноценна почивка на детето, съчетана с много нови знания и нови запознанства.

 

Резервирайте място за Международния детски лагер с ЛъкиКидс ТУК.

ЛъкиКидс е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За ЛъкиКидс

LuckyKids предоставя възможност на деца на възраст от 5 до 14 години да участват в детски езиков лагер, който се организира в гр. Банско. Настаняване по време на лагера е в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Детският езиков лагер е предназначен за български и чуждестранни ученици, които биха искали да подобрят своите познания по английски и да общуват с увереност.