Рубрики
Начало » Представи се » Ваканция! Независимо от резултата на матурите или от личните ни цели… идва лято, което трябва да планираме!

Ваканция! Независимо от резултата на матурите или от личните ни цели… идва лято, което трябва да планираме!

Съветите на Консултант № 1 за образование в чужбина Интеграл за всички възрасти според постигнатите резултати и поставените цели

 

img1012031

 

 

Матури! Матури! Матури! За четвърти клас, за седми клас…, за всички, които са на възраст да полагат държавен изпит! Знаем, че на децата им е писнало от матури и от учене. Но от учене в скучните класни стаи и стандартните, одобрени от държавата програми. Ура! Идва време за ваканция. За едни – да се наградят за сполучливата матура, за други, да се заредят с нови знания, за трети – просто да се забавляват. Тези насоки са предназначени за семейства от различните групи, родители на деца от различна възраст. Дали детето ви е заредено от успешната матура, дали е унило от недобрия резултат, или пък просто се чудите как да му осигурите вълнуваш ваканционен отдих…..?!? Това няма значение. За всички детски и юношески емоции  има едно нещо, наречено РАЗНООБРАЗИЕ! Разнообразно е да посетиш страна, в която не си бил, хубаво е да си в страна, която харесваш, хубаво е да смениш средата, и независимо от достиженията или разочарованията от тях, да бъдеш себе си! Дни след приключване на всички матури, пред всички възрастови групи, предлагаме ви вълнуващ начин, децата ви да се отърсят от стреса, да сменят средата, и в същото време да се почувстват значими, успешни, пък защо не и ….знаещи повече от резултатите на матурата. Днешните деца са любопитни, информирани, или просто „отворени“, както обичаме да се изразяваме възрастните.

 

Две до три седмици в чужбина са точно това, което би заинтригувало вашето дете, независимо от възрастта, от успеваемостта по матурите и личните си грижи!

 

Най-малкото заради удоволствието да са независими и свободни от надзора на роднините. За някои семейства основен е въпросът с мотивацията на детето, което често се стряска да не би да учи през летните ваканционни дни. Други семейства пък са изправени пред сложен избор заради свръхамбициозни деца, които искат да се занимават едновременно с всичко. Независимо в коя ситуацията попадате, едно е общото – всеки се интересува

 

колко ще му струва езиковата ваканция в чужбина.

 

И тъй като всяка инвестиция трябва да е добре премерена и разумна, ние, консултантите на Интеграл, тази година се постарахме да осигурим  разнообразни отстъпки на всички етапи от планирането и организирането на Лято 2017. Месечните отстъпки са съобразени както с капацитета на базите на езиковите центрове, така и с качествата на програмите и интереса, който сме регистрирали на българските деца през годините.

 

Между 320 и 1035 паунда по-евтин езиков курс на британското крайбрежие

 

и на 55 минути с влак до Лондон е едно от примамливите предложения на сезона на езиковия център Earlscliffe. Центърът е разположен в красивото и спокойно градче Фолкстоун. Летните му програми са подходящи за ученици от 13 до 17-годишна възраст, а уникалното намаление е валидно за записване до 15 юни.

 

Интензивен немски език в сърцето на Бавария

 

С отстъпка от 100 евро в цената е предложението на немския Munich Castle с начало на ваканцията от 23 или 30 юли. Безплатни трансфери и изгодно настаняване в хотелски бази предлагат и част от юнските оферти на немския Берлин Колидж и езиковия център в замъка Хоензолмс.

 

Още по-голямо разнообразие от ваканционни курсове с 5% отстъпка за записване до края на май

 

Сред тях са уникалните предложения на училищата Дикър Скуул и Лансинг за интензивен курс за деца с акцент в програмата за развитие на езиковите и разговорни умения при употребата на езика в работа по проект. За тийнеджърите, любители на романите на Джейн Остин, е възможността да се докоснат до красотата на британската природа и нейните героини в центъра в Brighton. За децата с таланти в областта на филмовото и други сценични изкуства са подходящи летните езикови ваканции с отстъпки на Cheltenham College. За любителите на новите технологии и инженерните науки са отстъпките в предложенията на Chelsea Independent College.

 

Но има и друг вариант – семейната езикова ваканция!

 

KingsSummer_Farringtons7

 

Семейните езикови ваканции са едно от най-добрите предложения за летен отдих, особено за родители, които през годината са прекалено заети със служебни ангажименти. Лятото е сезонът, в който по време на служебния отпуск могат да прекарат вълнуващи и по-различни дни със семейството си. Особено предпочитани са от семейства с по-малки деца, за които родителите изпитват притеснения да ги пускат на лятна езикова ваканция самостоятелно. За цената на една семейна екскурзия или почивка в традиционни чуждестранни дестинации, семейството получава удоволствието да бъде заедно, а в същото време детето да има своето самостоятелно време, игри и занимания с връстници. Големият бонус е, че това става в чуждоезикова среда, в която то напредва и с езиковите си умения. Комбинациите и възможностите са безкрайни и могат да бъдат съобразени, както с възрастта на детето, така и с предпочитанията на родителите за семеен отдих.

 

Великобритания – предпочитана семейна дестинация

 

за овладяване на английския език. За родителите, които не държат да прекарат времето в чужбина на плажа, предпочитани са езиковите центрове в Лондон. Освен чудесните бази на училищата за малчуганите, градът предлага многообразни развлечения и за родителите и е предпочитан за комбинираните семейни ваканции. За тези семейства са подходящи центровете като Меримаунт и Кенсингтън, както и най-модерната база на ДЛД Лондон, разположена на Темза.

 

Швейцария – предпочитана от любителите на красивата природа

 

Със своите четири официални езика, красива природа и безопасна среда алпийската страна е предпочитана образователна дестинация за световния елит. А за това дали е подходяща дестинация за едно дете, най-добрият отговор е в един езиков курс. Най-добрите швейцарски училища предлагат условия за чудесни семейни ваканции, които и тази година са с разнообразни отстъпки в зависимост от времето на записване и избраната програма. Сред тях са известните училища TASIS с програми на английски, френски или италиански. Английски и футбол с отбора на Милан, кулинарно изкуство и мода са само част от възможностите, които предлага американското училище TASIS Лугано с интереси в тези области. Специални предложения за българските деца ще предостави езиковият приключенски лагер Altitude в курорта Вербие, по време на който децата научават как се пали огън и се готви на открито. Курсистите сами избират интензивността на обучението. Децата, пътуващи с родителите си, могат да посещават само учебните часове и програмата за свободното време от 7:45 до 19:30 ч. без настаняване.

 

Семейна езикова ваканция в Марбея

и защо Испания е подходяща за родители с деца на 4 и 5 години

 

За семействата, които още не гонят високи академични езикови знания за децата, са предложенията на елитни езикови центрове в най-привлекателния испански курорт Марбея. Подходящ за езикова ваканция тук е Colegio Aleman, разположен на 15 минути от плажа, на площ, от която се разкрива панорамна гледка към Гибралтар. А заниманията за възрастни са повече от известни – за тях са плажовете на брега Коста дел Сол, забележителностите на Малага, Гранада и Севиля, многобройните голф игрища и възможност за разходки с яхта.

 

Лято във Франция и Германия – има перфектните предложения за деца, които да изучават двата западни езика. Езиковите центрове в района на Париж са примамливи, заради разнообразната програма, както за деца, така и за родителите им.

 

Семейните езикови курсове за разлика от индивидуалните предлагат по-голяма гъвкавост при бюджетирането. Те зависят от броя на пътуващите, дестинацията и естествено времето за престой. При изготвяне на индивидуалните семейни предложения, всяко семейство може да зададе свой оптимален или минимален бюджет, в рамките на който може да получи най-добрата възможна оферта. За Великобритания едноседмична езикова ваканция варира между 330 и 700 паунда за езиковият курс на детето и приблизително около 400 паунда седмично за настаняване на член от семейството. За настаняване се доплаща от 400 до 1100 паунда на човек според вида и района на езиковата ваканция. В луксозния курорт Марбея например едноседмичен езиков курс струва от 800 евро до 1300 седмично на човек в зависимост от вида на настаняване като цената включва и езиковото обучение. От 400 до 900 евро седмично с такса за обучение и настаняване може да излезе езикова ваканция в Германия или Франция. Първенството по стандарт отново се държи от Швейцария, където цените са от 700 шв. франка за едноседмичен престой. В зависимост от бюджета и предпочетения лукс при настаняване тук сумата може да достигне и до 3000 шв. франка. Възможността за модулен избор на програма и многообразието на езиковите ваканционни центрове в Европа гарантират достъп на все повече семейства според бюджета, възрастта на децата и техните желания.

 

Подробности за актуалните ценови предложения и отстъпки са поместени в сайта на Интеграл на адрес в интернет https://goo.gl/gZ7CZs.

 

„Интеграл“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.