Рубрики
Начало » Представи се » Езикова ваканция в чужбина – най-добрата инвестиция за лятото

Езикова ваканция в чужбина – най-добрата инвестиция за лятото

 

Ardingly

 

„Езиковата ваканция”:  учене vs. игри и забавления…или как да накараме детето да учи с удоволствие през лятото…

 

Езиковите ваканции са възможност за развлечения, спорт, музика и обучение по език накуп, в комбинация с много нови емоции. Те са и шанс детето да стъпи в базите на едни от най-елитните училища в Европа, което оставя трайни впечатления у него.  Да обичаш да се забавляваш и в същото време да мислиш практично, за тази категория деца и родители са предложенията за летните езикови ваканции. Дори да учиш в езикова гимназия, не е излишно да упражниш чуждия език в естествена среда. Там наученото през години бързо влиза „в употреба”, неусетно пада езиковата бариера и виждаш резултата от труда си, разказват консултантите на „Интеграл“, най-голямата компания за образователни консултации в чужбина и организатор на изложението Световно образование.

 

През последните 5 години те са предпочитана почивка за ученици, особено за тези, които се готвят за елитните учебни заведения по света. Не е задължително родителите да заделят огромни суми за скъп колеж. Това, което родителите трябва да знаят, е, че базите на всички прочути училища в Англия, Швейцария, Германия и Испания отварят вратите си за летните езикови ваканции, по време на които всяко дете би могло да се докосне до атмосферата на западното образование и да прецени доколко може да се справя с обучение зад граница. Езиковите ваканции отдавна не са лукс, а се превърнаха в масов продукт за организиране на свободното време през лятото, като цените са много и разнообразни. Експертите препоръчват: в случай че детето остане да учи в българско средно училище, задължително да пътува на езикова ваканция, както за да повиши езиковата си подготовка, така и за да развие самостоятелност. Летният езиков лагер е и сред най-предпочитаните варианти за добра подготовка в средното образование с цел кандидатстване в университет зад граница. Най-важно от всичко обаче е детето да участва в избора на тази ваканция и да има желание да пътува, категорични са експертите. Без желание не може да се постигне никакъв резултат. За семействата с деца, които нямат интерес към образованието, са курсовете със занимания по любим спорт или пък музика, курсовете с повече екскурзии и по-малко натоварване, категорични са образователните консултанти. Дори само престоят в чуждоезикова среда дава невероятен старт в езиковата подготовка, какъвто тук може да се постигне с много учене, уроци и школи.

 

Няколко летни седмици за подготовка сега гарантират безпроблемен прием в желания университет по-късно, а може би и добра стипендия.

 

Обикновено тези курсове са с продължителност от 2 до 4 седмици и могат да завършат с явяване на изпит. Сред предложенията на Интеграл за лятото ще намерите курсове за IELTS, TOEFL, SAT, TEST DaF, DELF, DELE, CILS.

 

За да се получат лесно нещата в чуждия университет, не е достатъчно само идеално владеене на езика. Онова, което очаква бъдещите студенти, със сигурност е доста различно от всичко, което са виждали и чували в училище. Именно затова родителите и децата не трябва да пренебрегват тази отлична възможност за подготовка, която помага за по-лесно преодоляване на академичния шок. Децата се „потапят“ в средата на място, когато посетят езиков курс. Голяма част от предложенията са свързани с настаняване в базите на частните британски училищата и дават възможност за запознаване с обстановката и порядките. Всичко това е гарнирано с езиково обучение, което прави българчетата достойни съперници в кандидатстването и на самите британци. Случаите в това отношение вече са многобройни.

 

Учениците във Великобритания, които планират да продължат образованието си в университет, започват своята подготовка две години предварително в рамките на т.нар. А-нива. Те изучават интензивно и изключително задълбочено между пет и осем предмета, пишат проекти, правят различни индивидуални и групови проучвания, учат се да работят в библиотеки, да събират информация, да я анализират и още много полезни неща. Затова в първи курс им е далеч по-лесно.

 

Липсата на тези умения често пречи на кандидат-студентите от България да бъдат сред отличниците в университета. За да наваксат пропуснатото, те могат да изберат летен курс в зависимост от бъдещата специалност, в която планират да продължат образованието си. Така в рамките на 2-3 седмици те усвояват някои незаменими умения:

 

- възприемат английската терминология по определени предмети

- научават се да пишат есе и да подготвят проект

- развиват комуникативните си умения и критичното мислене

- имат възможност да посетят университети от IVY Leage и Russle Group

- получават професионална ориентация и насоки, които ще им позволят по-лесно да изберат университет.

До 15 юли се запазва и специалната отстъпка от 10% за всички курсове от каталога на компанията. За повече информация www.integral.bg/sp.

„Интеграл“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.