Рубрики
Начало » Представи се » Фабрика за Мечти Светлина – Иновативното място за деца и възрастни

Фабрика за Мечти Светлина – Иновативното място за деца и възрастни

Дигиталните умения на бъдещето! Технологии, иновации и много вдъхновение!

Програма за дигитално-медийна грамотност за деца!

Svetlina_Shema_Prog_Digit_teh_A4_BG-01-8 (1)

В заобикалящата ни технологична среда е необходимо да отговорим на нуждата от развитие на дигиталните умения при децата, както и тяхното здравословно използване. Всички виждаме как интересът към технологиите неконтролируемо расте и заема все по-голяма част от ежедневието на деца и възрастни. Можем ли да предложим образование, което да отговори на нуждите на децата, като им помогне да развият компетентности необходими за професиите на бъдещето?!

 

Ние от Фабрика за Мечти Светлина вярваме, че най-важното в образованието е децата да се учат да развиват своите силни страни и да бъдат успешни не само в обучението си, но и в живота като цяло. Стремим се да насърчаваме учители и родители да развиват уменията си в разбирането на децата, да вдъхновят детското любопитство към актуалните предизвикателства. Образованието на 21-ви век е неизменно свързано с дигиталната грамотност. Как да научим децата да прилагат дизайнерско мислене и изчислителни подходи към реални проблеми гарантирайки автентично учене?! Как да помогнем децата да са подготвени за бъдещето и да използват максимално съществуващите технологии?

 

Computer Science for Kids

 

Представете си глобална обучителна програма с най-новите курсове за деца в областта на дизайна, информационните технологии и програмирането, провокиращи креативността и способността им да създават!

 

Фабрика за мечти Светлина представя цялостна холистична визия за това, какво може и трябва да бъде образованието в съвременния свят. За разлика от другите технологични образователни програми, подходът е фокусиран в разпознаване на разнообразните интереси на учениците, както уменията за взаимодействие и екипност, които водят до успех във всяка една дисциплина.

 

Подход към ученето, основан на проекти, предизвикващи любопитство, изграждащи доверие и насърчаване на работа в екип. Предоставяне на възможности учениците да търсят решения на реални проблеми в ролята на дизайнери, програмисти, инженери, аниматори, музиканти, режисьори и творци.

 

Програмата е основана от университета в Станфорд през 1999 г., с цел предлагане на иновативно технологично образование. Призната е в Stanford, Harvard, Oxford, UCLA, Duke, NYU и още 10 престижни университета. Преподавателите и специалистите, разработили програмата, са професионалисти в бранша с изключителни познания в областта на технологиите, с движеща страст към вдъхновяването, преподаването и наставничеството.

 

entrepreneurship_bootcamp_G9+

 

Създадена и съобразена с нуждите на всяка възраст от 1-ви до 7 ми клас, курсовете предоставят необятно технологично разнообразие според интереса и целите на развитие. Всеки един курс е разработен и се състои между 4 и 7 модула в зависимост от уменията, които е необходимо да бъдат усвоени.

 

В предлаганите курсове децата се сблъскват с предизвикателства свързани със света на анимацията, криптиране и шифри, машините на бъдещето. Очакват ги пътувания от основите на моделирането и дизайна до проектирането на градове и места за игра, разработване на апликации, както и много други вълнуващи преживявания провокиращи желанието за учене.

 

Design_Challenges_2

 

Посещавайки курсовете учениците изграждат умения и увереност да бъдат създатели с технологии, което ще им помага да посрещнат предизвикателствата на бъдещето.

 

Всички курсове включват дейности и проекти, които насърчават груповото сътрудничество, творческото експериментиране и обучението въз основа на интереси.

 

Побързайте и изберете заедно със своето дете курс, който да посещава с нетърпение през новата учебна година!

 

За ученици от 1-4 клас Фабрика за Мечти е подготвила следните два класа:

Cover_za_facebook_720x300px-04 (1)

1.КРИПТИРАНЕ, ШИФРИ  И ДИГИТАЛНИ ДЕДЕКТИВИ

 

Област: Програмиране и компютърни науки

В този курс децата ще се сблъскат с Декодирането на символи, Шифри и криптиране, Шпиони и секретни кодове, Защита на информацията, Криптовалута и дигитална сигурност

 

2.АНИМАЦИИ! КАК ДА СЪЗДАДЕМ СВОЯ СОБСТВЕНА АНИМАЦИЯ

 

don_t_stand_still_mate...animate_3

 

В този курс предизвикателството за дигиталните творци ще бъде да се запознаят подробно и да научат какво точно е анимацията, ще преминат през всички процеси от създаването на сториборда до анимацията – такава, каквато я познават.

 

За учениците от 5-7 клас са подходящи следните курсове:

 

1. ДИЗАЙНЕРСКО СТУДИО ЗА ПРИЛОЖЕНИЯ

 

design_urban_spaces

 

В този курс децата ще подобряват своите дизайнерски умения, ще разсъждават върху това, което ги вдъхновява и на база на това ще могат да проектират свое собствено приложение, което след това ще се научат как да промотират.

2. ВЪВЕДЕНИЕ В 3Д МОДЕЛИРАНЕ ПРЕЗ TINKERCAD

 

Класът по 3Д моделиране през TINKERCAD позволява децата да положат основите на моделирането в глобалното общество, ще разберат как се става 3Д дизайнер и ще създават свой собствен 3Д модел.

 

За повече информация може да се свържете с нас на телефон 0897 811 453 или направо да ни посетите в зелената част на квартал ”Лозенец”, ул. ”Свети Седмочисленици” 23.

 

Разберете повече на www.fabrikazamechti.svetlina.net

Начална страница

Фабрика за Мечти Светлина е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Фабрика за Мечти Светлина - Иновативно място за деца и възрастни

Фабрика за мечти Светлина е място, което децата очакват с нетърпение след училище или в съботно-неделните дни. Вярваме в потенциала на всяко дете, в силата на различното образование, в магията на интересно поднесената информация, която разкрива нови хоризонти и сбъдва мечти! Иновативните вълнуващи класове с водещи специалисти в различни сфери на опит – наука, изкуство, музика, технологии, личностно развитие помагат на всяко дете и възрастен да открива своите таланти и развива себе си!