Рубрики
Начало » Представи се » Fusion School – Всяко дете може повече

Fusion School – Всяко дете може повече

 

Fusion School 1

 

Децата са една необятна вселена, жизнеността и творческите им способности са неограничени, а разностранните им таланти са най-голямото им богатство.

 

Ние сме Fusion School и вярваме, че всяко дете може повече! Ценим цялостното обучение, което развива всички аспекти на детето – когнитивен, емоционален, физически и още един, отговарящ за интуицията, въображението и креативността. Новият свят изисква ново образование, което цели формиране на компетенции, често наричани умения на бъдещето – креативност, критично мислене, любопитство, комуникация, сътрудничество, съпричастност, гражданско участие.

 

снимка 2

 

Fusion School е естествено продължение на нашата дългогодишна работа с деца. Главната ни цел е да помогнем на децата да постигнат пълния си потенциал и да посрещнат новото време с различно мислене. Родителите са наш партньор в цялостния процес, затова срещата с вас е и първият етап при кандидатстването във Fusion School. Повече за Fusion School и кандидатстването вижте на нашия сайт.

 

снимка 3

 

Всеки ден е вълнуващ, защото обичаме вътрешния училищен живот. Седмични предизвикателства, вълнуващи проекти, тематични дни и празници. Често дори в междучасието групи деца творят табла за своите съученици, организират конкурси или се подготвят с нетърпение за своето представяне за края на текущата интердисциплинарна тема. Освен в стандартни класове, децата са част от още едно по-голямо цяло – „Домовете“ на Fusion School, посветени на качества, които допринасят за развитието ни като индивидуалности и като общност. Създаването на междупредметни връзки дава възможност на децата да се потопят с интерес в образователния процес. С голяма радост виждаме как всички идват на училище с желание и поривът им към учене расте с всеки изминал ден, за да се превърне в неотменна част от целия им живот и да подкрепи естественото детско любопитство към света, смелостта за откривателство и социално отношение.

 

Нашите преподаватели са усмихнати и отдадени на своята мисия. Общувайки помежду си, те се обогатяват и развиват постоянно. Ежеседмичните срещи на екипа ни помагат да видим голямата картина и да работим с децата по-пълноценно. Постоянната обратна връзка и екипната работа ни позволяват да следим развитието на всеки наш ученик.

 

Имплементираме интегрирана програма до 17:30 ч., която равнопоставя хуманитарни науки, математика, изкуства, езици, физическа култура, природни и обществени науки и игра. Използваме богат набор от методи като проектно базирано обучение, съвместно учене и сътрудничество, евристично обучение, групово обучение, игрови модели и симулации. Учим английски език чрез синтез от методи – иновативна система, която ускорява усвояването като възпитава усет и инстинкт към езика, занимания с „native“ преподавател, а музикалният английски е един от любимите на децата. Във Fusion School нямаме избираеми ателиета, а децата преминават през пълен спектър от изкуства, разделени в две големи направления – визуална и сценична креативност с авторска програма, разработена от дългогодишните преподаватели на Fusion Academy. Ние не сме арт училище, но използваме изкуствата като инструмент за цялостното развитие на децата.

 

За нас е важно да възпитаваме съвременни личности чрез разпределяне на отговорности, грижа за пространството, което обитаваме, развитие на емоционална интелигентност, тиймбилдинги, ролеви игри и много други.

 

Fusion School е наша сбъдната мечта и всеки ден децата ни вдъхновяват да влагаме още повече усилия и любов в това, което правим… за тях!

 

Заповядайте на информационна среща във Fusion School на 2 февруари от 16:00 ч. Повече за събитието четете тук.

 

Fusion School е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Fusion School

Fusion School е частно училище, която основна мисия е да разкрива целия потенциал на децата чрез иновативно преподаване и креативно учене. Използва се синтез на образователни методи, учебната програма е обогатена с допълнителни креативни модули и богат вътрешен училищен живот.