Рубрики
Начало » Представи се » Стипендиантите на Англо-американското училище се обучават по IB програмата

Стипендиантите на Англо-американското училище се обучават по IB програмата

Онлайн информационната среща за стипендиите е на 14 януари

 

scholarship_aas (1)

 

За 14-та поредна година Англо-американското училище предлага пълни академични стипендии за български ученици след 7-ми или 8-ми клас, които към момента не се обучават в училището. Досега стипендиантската програма са завършили успешно 30 български ученици, които продължават образованието си в престижни университети по цял свят сред които Harvard University, Oxford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Bocconi University и други.

 

Ключов фактор за успеха на гимназистите е IB (International Baccalaureate) програмата, по която те се обучават в 11-ти и 12-клас. Завършилите програмата държат изпити с независимо външно оценяване и получават международно призната IB диплома, която им осигурява по-лесен прием в най-добрите университети в Европа и САЩ.

 

IB програмата поставя пред учениците множество предизвикателства и ги учи да работят усърдно и систематично, да разсъждават, анализират и да се изразяват на по-високо академично ниво. Всичко това бива оценено при кандидатстването им в университет. Едновременно с академичното развитие, IB програмата цели да насърчи излизането извън рамките и да изгради у младите хора всестранно развити личности чрез различни творчески проекти и работа в полза на обществото.

 

Желание за развитие и учене през целия живот, смелост и изобретателност в търсенето на решения, гъвкавост и устойчивост при сблъсък с предизвикателства са само част от качествата, които IB програмата развива в учениците и които са им полезни в последващото им обучение и професионална реализация.

 

Ако желаете да научите повече за стипендиите, моля посетете уебсайта на училището.

 

Ако желаете да присъствате на онлайн информационната среща за стипендиите на 14 януари, моля регистрирайте се тук.

 

Англо-американското училище е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Англо-американско училище

Англо-американското училище е международно училище, в което понастоящем се обучават над 570 ученика на възрат от 4 до 18 г. от около 50 националности. Училището съществува от 1967 г., за да обслужва нуждите на дипломати и представители на международния и местен бизнес. Акредитирано е от Council of International Schools (CIS) и The New England Association of Schools and Colleges (NEASC). Освен международна диплома, ААУ предлага и International Baccalaureate (IB) диплома.