Рубрики
Начало » Представи се » „Имуните“ – малка книжка за големите въпроси за здравето

„Имуните“ – малка книжка за големите въпроси за здравето

Препоръчана книга от Софтпрес

 

Imuni_1200x628

 

„Имуните“ от Милослава Абаджиева и с илюстрации на Стела Стаменкова-Дин е приказна история с реални факти, която понася децата на вълнуващо приключение в света на човешката имунна система и ги запознава с актуални и важни теми, свързани с борбата с вирусите. Цветна книжка за големите въпроси за здравето, която преподава ценни уроци на малки и пораснали читатели.

 

3 урока, които малките читатели ще научат от „Имуните“

Полезни навици

 

Докато Васко е на гости при баба Катя, тя го учи на полезни и важни навици, необходими на всеки човек, за да се радва на добър имунитет. Да хапваш храни, богати на витамини, да излизаш на разходка сред природата и да се наслаждаваш на чистия въздух, да си даваш почивка и да се наспиваш са само част от лесните и прости правила, които малки и големи трябва да спазват, за да няма опасност да бъдат повалени от поредния коварен вирус.

 

imuni-cover

 

Доброто побеждава

 

Освен важната тема за здравето, в основата на „Имуните“ е и вечната битка между доброто и злото. Маршал Вирус замисля поредния си пъклен план за превземане на Великата сила, с който ще направи света на Васко по-мрачен и тъжен. Но малкото имунче Здрава и нейният баща Доктор Лимфъл знаят точно как да му попречат. Въоръжени със знания и твърдо решени да спрат атаката на вирусианците, имуните помагат на Васко да остане здрав и да се радва на безгрижни дни, изпълнени с игри и забавления.

 

От теб зависи всичко

 

Най-важният урок, на който „Имуните“ учат, е свързан с изборите, които правим. Защото от нас зависи всичко. Да вземаме правилните решения, да полагаме грижи за собственото си здраве, да следваме съветите на лекарите и да спазваме правилата за добър имунитет – това е сигурен начин да помогнем на имуните и да попречим на вирусианците да завладеят организма ни.

 

Кой стои зад „Имуните“?

 

„Имуните“ е авторски проект на Милослава Абаджиева, илюстриран от талантливата художничка Стела Стаменкова-Дин. Тяхната мисия е да поднесат на достъпен език важни познания, които да помогнат на всяко дете да осъзнае, че неговите решения влияят на здравето му. Увлекателната история за битката между имуни и вирусианци обяснява функциите и задачите на имунната система, като ги вплита във весела приключенска история за битката между добро и зло. И така помага на всеки родител да отгледа щастливо дете!

 

Още за книгата можете да прочетете тук:

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.