Рубрики
Начало » Представи се » Нова криминална поредица от Мария Пеева/ Мама Нинджа

Нова криминална поредица от Мария Пеева/ Мама Нинджа

Препоръчана книга от Софтпрес

 

Madrid_1200x628

 

Вероятно познавате Мария Пеева като човека, който стои зад популярния блог Мама Нинджа. Да разказва забавни, увлекателни и необикновени истории е талант, който тя отлично владее. С новата си книга „Инцидент в Мадрид“ Мария поставя началото на криминална поредица, която обещава на читателя  незабравими мигове с най-симпатичното семейство в този жанр.

 

Героите

Семейство Куман са като всяко друго българско семейство и вече близо 30 години успяват да хармонизират различните си характери, така че да работят на една честота – тази на семейната любов и разбирателството. Заедно Катерина и Константин се допълват отлично. Тя е находчива, изобретателна и наблюдателна, но понякога става жертва на емоционалната си и импулсивна натура. Той е разумен, спокоен и съобразителен, в движение може да регистрира един куп детайли от обкръжаващата го среда, но не може като жена си да улови нюансите на всяка дума или жест. Когато двамата неволно се забъркват в работата на криминална групировка в Испания, повече от всякога трябва да разчитат един на друг, за да се измъкнат живи от опасния капан.

 

Историята

madrid-korica

 

Семейство Куман заминава на екскурзия в слънчева Испания, без да подозира, че блажената сиеста ще бъде заменена с надпревара като в екшън филм. Двамата за малко не катастрофират заради лошото каране на местен шофьор, който заслужава да бъде предаден на полицията. Една снимка на телефона на Катерина се превръща в опасно доказателство. Защото лицето зад волана се оказва не само нарушител на пътя, а и част от криминална групировка. Престъпникът не смята да поема рискове и е решен да унищожи уликата, както и нейните собственици. От този момент нататък Катерина и Константин водят битка на живот и смърт. Ще успее ли семейство Куман да оцелее в тази кризисна ситуация?

 

Авторът

Мария Пеева е български автор, популярен блогър и неподправен лидер на мнение, макар че самата тя едва ли би се определила така. Блогът й „Мама Нинджа“ има хиляди последователи и разглежда откровено, с много хумор и щипка мъдрост всякакви теми, свързани със семейството, родителството и обществото. От дете Мария обича да пише и да сътворява истории, да се губи из необятния свят на литературата. Слабостта си към криминалните романи открива благодарение на своя баща, който й подарява първата й книга на Агата Кристи. Оттогава вдъхновението не спира да преследва Мария Пеева. Тя е дългогодишен преводач, автор на стотици статии и разкази, съавтор на романа „Писмо до сестра ми“ заедно с Люси Рикспуун и автор на „Приятелят на Дядо Коледа“. И макар в „Писмо до сестра ми“ също да има преплетена криминална нишка, днес Мария за първи път дава истински израз на своята страст към класическите литературни загадки, като издава първия си криминален роман.

 

Още за книгата прочетете тук.

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.