Рубрики
Начало » Представи се » Ценни уроци за малки читатели от „Историята на Стоичков за деца“

Ценни уроци за малки читатели от „Историята на Стоичков за деца“

Препоръчани книги от Софтпрес

 

Ico_1200х628

 

По книжарниците вече е най-новата детска книжка на издателство „Софтпрес“  – „Историята на Стоичков за деца“. Цветно и интерактивно издание, което разказва на достъпен език за пътя към успеха и триумфалните моменти от живота на легендарния български футболист. Ето какви ценни уроци могат да извлекат малките читатели от книгата.

 

История на българския футбол

„Историята на Стоичков за деца“ разказва в рими биографията на най-обичания български футболист – Христо Стоичков. Благодарение на неговите успехи – резултат от много упорство, работа и труд, България може да се похвали със спортист, който е носител на двете най-престижни награди в света на футбола – Златна топка и Златна обувка. Освен това малките почитатели на играта научават за легендарния мач, който извежда страната ни на 4-то място на Световното първенство по футбол, и получават широк поглед върху миналото на родните отбори, за които Стоичков е играл.

 

52

 

Урок по логика и концентрация

„Историята на Стоичков за деца“ е интерактивна книжка, пълна със задачки, които чакат да бъдат решени. Забавните стихчета, излезли от перото на Любомир Николов, са част от упражнение по четене с разбиране. Към всяка нова порция рими има въпрос, с който децата проверяват какво са научили. Страниците на книжката са изпъстрени с веселите илюстрации на Кирил Танев и Неда Малчева, а сред тях се крият задачки и лабиринти, които тренират логиката и концентрацията.

 

Вдъхновение и мотивация

Stoichkov_deca-cover

 

Ако предишните два урока бяха теоретичната и практическата част, третият е може би най-ценен, защото докосва съзнанието и сърцето на малкия читател. „Историята на Стоичков за деца“ дава пример на подрастващите – предизвиква ги да мечтаят и да вярват в собствените си възможности, мотивира ги да работят за поставените цели и никога да не се отказват. Защото и пътят на Христо Стоичков – най-успелия български футболист, е започнал от неговото детство, от прашните улици на Пловдив, където е играл мач с приятелите си и си е представял как рита топка на големи стадиони на световноизвестни отбори. Мечта, която превръща в реалност.

 

Още за книгата – прочетете тук.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.