Рубрики
Начало » Представи се » Вдъхновение, творчество и релаксация с новата книга на Джохана Басфорд

Вдъхновение, творчество и релаксация с новата книга на Джохана Басфорд

 

lost ocean bg cover

„Изгубен океан“ най-после е тук!

Новата книга на талантливата шотландска художничка акостира в родните книжарници в деня на световната си премиера.

 

lost ocean collage (1)

 

Джохана Басфорд е Първата дама на новото поколение създатели на арт книги, а новаторският ѝ стил преобрази завинаги книжната индустрия. Творбите ѝ промениха смисъла на думите арт терапия, рисуване за релаксация и книги за оцветяване и се превърнаха в световен феномен с многомилионни тиражи.

 

basford 3

 

Джохана се определя като „илюстратор и страстен поклонник на мастилото, който предпочита моливи и писалки пред пикселите“. Рисува на ръка сложни и детайлни илюстрации предимно в черно и бяло.

 

 

Предишните ѝ две книги запалиха целия свят по оцветяването и върнаха милиони възрастни в детството.

 

lost ocean strip

 

Страниците на „Изгубен океан“ са приютили безценни съкровища – детайлни илюстрации, които подмамват читателя да ги оцвети, като развихри въображението си. И с това издание не е направен никакъв полиграфически компромис. Качественият бял кадастрон, на които са отпечатани детайлните илюстрации е идеален за рисуване както с цветни моливи, така и акварел, тънкописци, флумастери… списъкът е почти безкраен.

 

izguben okean oktopod

 

„Изгубен океан“ те очаква, за да разкрие пред теб своите тайнствени дълбини, където са скътани коралови градини, чудати морски обитатели и отломки от потънали кораби.

 

meduzi izguben okean

 

Книгите на Джохана Басфорд може да поръчате от сайта на издателство Софтпрес с 10% намаление от коричните цени.

 

Okean_990x350

 

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.