Рубрики
Начало » Представи се » Уникална изложба представя България през очите на децата от училище “ЕСПА”

Уникална изложба представя България през очите на децата от училище “ЕСПА”

 

Не пропускайте уникалната изложба с творби на малките художници от училище „ЕСПА“ под надслов „България в детските очи“, посветена на 25-годишния юбилей на училището.

Bълнуващото пътешествие ще ви поведе през векове и събития – от величието на древна Тракия по следите на Римското наследство, през святото дело на първоучителите св. св. Кирил и Методий и духовния подвиг на българското Възраждане. Всичко това е запечатано на повече от 300 творби по авторските проекти на “ЕСПА” от 1998 до 2017 година.

 

kolaj-Cultural-Treasury

 

Като ярки слънчеви лъчи ни огряват картини от вълшебни кътчета на България, включително тези от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

 

Децата разказват със своите картини една омагьосваща приказка в багри и красота за тайнството на Рилския манастир, царственото величие на Търновград, възрожденския дух на Копривщица, Трявна, Пловдив и романтиката на стария Несебър, емблематичните сгради на нашата столица София.

 

kolaj-Bulgaria

 

Свещени места, тракийски гробници, храмове, крепости и възрожденски къщи оживяват върху керамика и дърво, стъклопис, живопис и графика, на копринен пиедестал са поставени сакралните букви на Глаголицата.

 

kplaj_3

 

Изложбата е феерия от шедьоври, представящи България в детските очи и прекрасен пример за вдъхновение и възпитание в любов към голямото духовно богатство на малка България.

 

Мястото е Руският културно-информационен център.
Датата на откриването – 6 ноември /понеделник/ в 16:00 часа.

 

Изложбата „България в детските очи“ ще бъде отворена за посещения до 14 ноември.

 

На участниците в това уникално пътуване на добър час и незабравими преживявания!

 

ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.