Рубрики
Начало » Представи се » Изложба на планински фотографии и премиера на книгата „51 приказни планински кътчета от България“

Изложба на планински фотографии и премиера на книгата „51 приказни планински кътчета от България“

 

3ради

 

Издателство Софтпрес

има удоволствието да ви покани на

премиера на книгата
51 приказни планински кътчета от България
и откриване на изложба с избрани фотоси от нея

19:00 | 26 януари | вторник
+това | ул. Марин Дринов 30

Уникално по своята концепция и замисъл, изданието съчетава функционалността на пътеводител с богат илюстративен материал, характерен за луксозните фотографски албуми.

От 20 януари до 18 февруари, в уютната обстановка на +това на ул. „Марин Дринов“ 30 можете да разгледате избрани фотографии от книгата, събрала в страниците си само част от приказната красота на българските планини.

Във вторник, 26 януари, от 19:00 ще бъде официалното откриване на изложбата и представяне на книгата.

Елате с приятели, за да споделим истории за планината и местата, които ни предизвикват и вдъхновяват.

51 приказни планински кътчета от България е дело на графичния дизайнер Радослав Донев, който следва сърцето си при подбора на местата, запечатани от фотоапарата му в последните осем години. Неговите над 150 пътешествия го отвеждат както при именити мраморни великани, така и до смълчани тайнствени кътчета, които предразполагат към съзерцание и медитация.

 

Това е третият проект на Донев, който е създател на „Детска карта на България“ и „Детски атлас на България“.

 

Повече за книгата можете да прочетете в „Данибон“ и на сайта на „Софтпрес“.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.