Рубрики
Начало » Представи се » Нови възможности за краткосрочни програми в най-добрите западни училища и ранно планиране на кариерата предлага международното изложение „Световно образование“

Нови възможности за краткосрочни програми в най-добрите западни училища и ранно планиране на кариерата предлага международното изложение „Световно образование“

Всичко за образованието в чужбина от най-добрите консултанти и програмите на над 70 чуждестранни образователни институции в НДК на 5 и 6 октомври

WEF_640x320 (1)

Началото на новата учебна 2019 г. за българските ученици започна с нови промени в програми и изисквания за външно оценяване в средното училище. Многото „неизвестни“ и страхът от непознатото провокират редица въпроси у всяко семейство, което отрано планира бъдещето на децата си. Голяма част засягат средната училищна възраст – между 12 и 16 години, когато се взима важното решение къде детето да завърши средното си образование – в България или в чужбина. „Ще се отразят ли промените върху намеренията ученикът да кандидатства в западно средно училище?“ е сред честите въпроси, които родителите вече задават на професионалните консултанти.

 

005

 

Отговорите на този и десетки други въпроси ще даде есенното издание на международното изложение „Световно образование“ на 5 и 6 октомври в НДК, организирано от най-голямата консултантска образователна компания „Интеграл“.

 

003

 

Проектът обхваща процеси на консултации и ориентация за всички възрастови групи като обръща внимание на деца и младежи между 5 и 12 клас – години за ранно планиране и избор на професия. За среща с български ученици тази есен София ще посетят над 70 образователни институции от цял свят, а български и чуждестранни консултанти ще предоставят актуална информация за нови възможности и тенденции.

 

IMG_1569

 

За първи път посетителите ще получат информация за новите възможности за академична подготовка, които предоставят краткосрочните програми на редица британски средни училища. Продължителността на тези програми може да бъде един месец, учебен срок или академична година, като най-удачен период за обучение по тях е възрастта 11 – 13 години /5 или 6 клас/, когато отсъствието от българското училище няма да се отрази върху изпити/матури. Тези нови програми са предназначени за адаптиране към западната образователна система. Целта им е да повишат езиковата компетентност на учениците, да компенсират различията в знанията по отделните предмети, да им помогнат да усвоят нови техники на учене, интегриране в нова среда, нови запознанства, преодоляване на културните различия, съзряване и самостоятелност, обясняват консултантите на „Интеграл“. Посетителите на „Световно образование” ще получат информация от „първа ръка“, тъй като участници в изложението са британските училища, които за първи път ще разяснят предимствата на програмата. Сред тях са елитните Taunton School International, Sidcot, D’Overbroeck’s, Earslciffe, College Saint Charles, Leysin American School.

 

IMG_1583

 

По данни на „Интеграл“ над 90% от децата, приети в западни колежи и университети задължително са пътували на езиков курс в чужбина. Ето защо, изложението предоставя възможност за ранно записване за групови езикови ваканции за лято 2020 г. с 5% отстъпка. Ще се представят и първите зимни езикови ваканции в дестинации като Испания, Швейцария, Германия и Великобритания. Предпочитана е Швейцария заради възможностите за изучаване на английски, френски, немски или испански, като обучението обикновено се комбинира с тренировки по ски или сноуборд. Освен в София, „Световно образование“ се провежда и в градовете Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Русе.

 

speaker03b

 

Подробности за програмата, участниците и предварителна регистрация на адрес в интернет: www.world-education.eu.

„Интеграл“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“. 

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.