Рубрики
Начало » Представи се » Отворените врати в Izzi Science for kids продължават! Запознайте се с част от водещите учители и условията за кандидатстване

Отворените врати в Izzi Science for kids продължават! Запознайте се с част от водещите учители и условията за кандидатстване

Izzi Science for kids – двуезично обучение с фокус върху природните науки за деца

 

76941517_475317163106509_8140392833417740288_n

 

Дните на отворени врати в Частно начално училище Izzi Science for kids продължават през ноември и декември. По време на тях родителите, които имат интерес децата им да кандидатстват в училището, ще могат да се запознаят с част от водещите учители по наука и квалифицираните начални педагози в екипа.

 

Izzi Science for kids предлага двуезично обучение с фокус върху природните науки за деца от 5 до 11 години. Преподаватели по наука са Никола Каравасилев, Наско Стаменов, Димитър Желев, Явор Денчев и Таня Димитрова. Всеки от тях има солиден опит в работата с малки деца и е специалист в своята област от природните науки.

 

„Izzi Science for Kids според мен е уникално по рода си училище в България. В далеч по-развити държави също не са много училищата с фокус върху науката за малки ученици. Мисля, че обществото ни имаше нужда от появата на такова училище“, споделя Никола Каравасилев.

 

Освен учител по наука той е талантлив научен комуникатор и подготвя български гимназисти за участие на международни състезания по астрономия, физика и астрофизика. Като своя мисия в Izzi Science for Kids Никола определя желанието да научи децата на любопитство и критично мислене, да изгради у тях солидна научна обща култура, както и да ги вдъхнови да бъдат спокойни и търпеливи.

 

Като истинска ценност определя работата си в Izzi Science for Kids началният педагог Владимира Динова, която ръководи първия випуск на училището. С много любов, отдаденост и професионализъм тя учи децата не само да пишат и четат, но и как да си поставят големи цели и да ги осъществяват.

 

„Целта ми е учениците да използват услужливо и адекватно знанията си при необходимост и навсякъде. Да пораснат като добри и възпитани хора“, споделя г-жа Динова.

 

Повече от 20 години тя преподава на ученици до 4 клас, като за своя най-голяма сила определя базовите дисциплини – математика и български език и литература.

 

izzi sci

 

Izzi Science for Kids предлага двуезично обучение с фокус върху природните науки за деца. За учебната 2020/2021 година училището открива засилен прием за предучилищните групи, но има и единични свободни места за 1., 2., 3. и 4. клас. Приемът на децата преминава през два основни етапа – среща с родителите по време на дните на отворени врати и приемен ден за учениците, които кандидатстват.

 

Като подготовка за приемния ден децата е добре да направят малък научен проект, който да представят лично в Izzi Science for Kids. За изработката му могат да използват каквото пожелаят – хартия, пластилин, Lego, дърво, картон, метал и други подръчни материали. Проектът може да представя света около нас, научно откритие, научен модел, мечтан свят. От училището отбелязват, че критерии за оценка ще бъдат детската ангажираност, самостоятелност в изработката и креативността, като няма да се взимат предвид научната достоверност или красотата на проектите.

 

Повече информация за отворените врати и приемните дни в Izzi Science for Kids може да видите тук – http://izzi.academy/bg/how-to-apply/

 

Izzi Science for Kids е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Izzi Science for Kids

“Лесна наука за деца” е частно начално училище със засилен фокус към наука и с двуезична програма. То е в процес на регистрация към МОН и акредитация от Cambridge International. Следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary.