Рубрики
Начало » Представи се » ЧНУ Izzi Science for Kids открива свободни места за прием на деца за учебната 2020/2021 година

ЧНУ Izzi Science for Kids открива свободни места за прием на деца за учебната 2020/2021 година

 

izziS2_01

 

Кампанията за прием за учебната 2020/2021 година в частно начално училище Izzi Science for Kids стартира със серия от дни на отворени врати за родители. С приоритет се разглеждат кандидатури на деца, навършили 5 години, за първа предучилищна група, но са открити и единични свободни места в групите за 6-годишни, 1., 2., 3. и 4. клас.

 

Родителите, които проявяват интерес към училището, могат да се запознаят с графика за първоначални срещи – тук. По време на тях те ще могат да разгледат базата на Izzi Science for Kids, да се запознаят с част от преподавателския екип, да разберат повече за учебната програма, по която работи училището.

 

Лицензираното от МОН училище Izzi Science for Kids (Наука за деца) надхвърля изискванията на министерството за хорариум по основните предмети и ги надгражда с опита на Cambridge International в подготовката на деца от 5 до 11 години. Занятията за децата от подготвителните групи и учениците от 1. до 4. клас се провеждат по международно признатата програма Cambridge Primary за двуезично обучение на български и английски с фокус върху науката.

 

Екипът на Izzi Science for Kids е избрал и подходяща STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) система за малките възпитаници. Тя използва метода за учене чрез преживяване и обогатява тяхната обща култура и себепознание.

 

Как се учи по предметите на български език и математика?

Izzi Science for Kids предлага повече от задължителните часове по изискванията на МОН по български език и математика за всички възрасти. Предучилищните групи се учат да разпознават и изписват букви всекидневно. Учениците имат занятията по български език между 8-10 часа на седмица, които са достатъчни да се усвои над средното ниво на грамотност и да се упражни приложението на знанията.

 

Как протича обучението по наука и математика?

FB3009

 

В Izzi Science for Kids всички деца имат занимания по наука в лаборатория всеки ден (повече от 5 на седмица). В тези часове, освен усвояване на теоретични знания за природните науки, те правят лесни за разбиране, игрови и увлекателни опити, развиват групови и индивидуални проекти и се докосват до специализирана техника. Часовете се водят по английски учебници на Cambridge Primary, а за да се изравнят въведените термини и на български, всеки клас има и допълнителни часове по наука на български език, водени от преподаватели по наука.

 

По програмата на Cambridge Primary се водят още занятия по английска математика. При нея се развиват логическо мислене и познанията по приложна математика. Термините, които се въвеждат, са обяснени лесно и разбираемо.

IMG_20190731_102100

Как са структурирани уроците по английски език?

 

Обучението по английски език в Izzi Science for Kids е засилено още от предучилищните групи. Децата на 5 и 6 години през игра, песни и усвояване на звукове навлизат в английския език с по два часа на ден (всеки по 30 минути). В програмата на по-големите учените са застъпени 6 учебни часа на седмица, в които се тренира речниковия запас, граматиката и правилното писане. За големите ученици гостува преподавател от Британски съвет България.

 

Какви са активностите на децата?

FB2609

 

Застъпени в STEAM системата са и уроците по спорт, танци, изкуство и музика, на които се обръща специално внимание в програмата на Izzi Science for Kids. Всички деца имат физическо възпитание всеки ден, което по възможност се провежда на открито с квалифицирани преподаватели. В ежедневната програма на децата са застъпени и часове по танци, шах и хип-хоп, които освен да развиват двигателните умения на децата, обогатяват и тяхната обща култура.

 

Часовете по музика и приложно изкуство се водят от учители, които са специалисти в своите области. В тяхната програма темите доразвиват наученото по наука и се изграждат добри интердисциплинарни връзки.

 

Izzi Science for Kids предлага и широка гама от клубни занимания като айкидо, астрономия, фотография и балет, както и възможност за индивидуални уроци по китара или пиано.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Izzi Science for Kids стартира кампания 2020/2021 с дни на отворени врати през ноември

 

Izzi Science for Kids е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Izzi Science for Kids

“Лесна наука за деца” е частно начално училище със засилен фокус към наука и с двуезична програма. То е в процес на регистрация към МОН и акредитация от Cambridge International. Следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary.