Рубрики
Начало » Представи се » Наука, математика, английски и изкуство в частно училище Izzi Science for Kids

Наука, математика, английски и изкуство в частно училище Izzi Science for Kids

Училището следва STEAM програма

izzi 1

 

“Лесна наука за деца” (Izzi Science for Kids) е частно начално училище със засилен фокус към науката и с двуезична програма. То е в процес на регистрация към МОН и акредитиция от Cambridge International. Допълнителни часове по наука, математика и английски език ще надграждат програмата на МОН.

 

Училището следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary. Преподавателите по наука са известни имена. Те работят с отборите, успешно представящи България на международни олимпиади по физика, химия, математика и др. Децата ще имат ежедневни занимания в лабораторията и в оборудваната зала по география и история.

 

Лицата зад проекта „Лесна наука за деца“

izzi 3

Никола Каравасилев – Учител по наука – Физика

Наско Стаменов – Учител по наука – Химия

Димитър Желев – Учител по наука – География и Околна среда

Таня Димитрова – Учител по наука – Анатомия и Околна среда

Явор Денчев – Учител по наука – Биология

Станислав Богданов – Академичен директор

Галина Ташкова – Директор Регулаторна рамка

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Известни млади учени са сред преподавателите в частно училище Izzi Science for Kids

 

Приложната математика и логическото мислене са в центъра на занимания по математика. С децата ще работи обучен SТEAM педагог, който е с над 15 години опит в САЩ в преподаването на математика и приложна математика за малки деца.

 

Всички начални педагози са с почти 20 години опит в утвърдени частни училища в София. Всеки клас ще е с отделен начален педагог, който с грижа и внимание ще работи с децата върху тяхното ниво на грамотност през целия ден, ще ги съпровожда в часовете по наука и ще им помага в специално отделеното време за самостоятелна работа.

 

Освен на българския език, английския език и математика на ниво над средното, в Izzi Science for Kids ще се наблегне и на творческото писане, на срещите с писатели и на развитието на езиковия потенциал. Библиотеката на училището ще е достъпна за децата както за тези срещи така и за споделяне на книжки.

 

Успоредно с науката децата ще развиват умения и отношение и към изкуството.

 

Училището има собствена школа за балет и световни танци и работи с една от най-добрите школи по Хип-Хоп, ‘uMove’.

 

Всички деца ще участват в групови и индивидуални занимания по музика, ще изучават стиловете и историята на музиката, ще се учат да свирят на пиано с прекрасната Елина Дашина и на китара в Рок училището на Izzi Science for Kids.

 

Ежедневно спортът ще е част от програмата на учениците. Денят им ще започва с гимнастика и ще завършва с танци, айкидо или свободни динамични игри в залата за спорт и игри.

 

В Izzi Science for kids нито децата, нито техните родители ще получават домашна работа. Цялата дейност на децата ще бъде концентрирана в часовете от 9 до 16.30 в рамките на училищния процес.

 

Прием в Izzi Science for kids 

От септември 2019 г. Izzi Science for kids ще приеме първите си ученици. Към момента са запълнени местата в ПУК и на 50% 1-ви и 2-ри клас. Поради големия интерес, училището има готовност да отвори втора паралелка ПУК.

- ПУК – училището е в готовност да отвори втора паралелка;
– 1 клас – 8 свободни места;
– 2 клас – 9 свободни места;
– 4 клас – Приемът за 4 клас е вече официално открит. Има приети досега 6 талантливи деца. Училището планира да приеме още между 4 до 10 деца. Ако проявявате интерес, пишете тук.

 

Следващите Дни на отворените врати в училището са на 28 март 2019 в 18.30 часа, 1 април 2019 г. в 17.30 часа14 април, неделя, от 17 ч

Приемната процедура стартира с подаване на форма за кандидатстване на сайта на училището и изисква изработването на детски научен проект.

 

Мили деца, имате няколко дни да подготвите вашите проекти. Направете ги сами. Izzi Science for Kids цени вашата визия, усет за красота и находчивост. Всички дечица, които подадат до 31 март снимки на своите творби по имейл, ще бъдат поканени в училището, за да разкажат за себе си и за своите научни планове.

 

Приемните дни за децата, които са успели да подадат проекти, са 1 април от 10.30 часа, 7 април от 10.30 часа14 април, неделя, от 11,30 ч

 

Защо е нужно училището Izzi Science for Kids?

С какво ще помогне на децата, на родителите? Защо наука?

 

Какво е наука и  научен подход? Това е просто мислене, но малко по-структурирано: наблюдаваш света и задаваш въпрос за него; проучваш какво вече се знае на тази тема; формулираш предположение, измисляш начин да го тестваш и на базата на резултатите си правиш заключения. Ако предположението ти е било вярно, споделяш резултатите си със света; ако не, продължаваш да правиш и тестваш предположения. Важна част от процеса е и да внимаваш за предубеждения (bias), които може неусетно да те подведат.

 

 

izzi podhod

 

Този подход е рационален и логичен. Позволява ни да опознаваме света и живота стъпка по стъпка. В свят с фалшиви новини, социални мрежи и автоматизация е особено важно бъдещите възрастни да развият научно и рационално мислене още от малки.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

STEAM програмата на частно начално училище Izzi Science for Kids

 

За повече информация: http://izzi.academy/ и www.mediabricks.bg

 

Контакти:

Имейл: info@izzi.academy
Телефон: +359 88 5693415

Фейсбук: https://www.facebook.com/izzi.science/

Сайт:  http://izzi.academy/

Izzi Science for Kids е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Izzi Science for Kids

“Лесна наука за деца” е частно начално училище със засилен фокус към наука и с двуезична програма. То е в процес на регистрация към МОН и акредитация от Cambridge International. Следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary.