Рубрики
Начало » Представи се » „Жабокът принц“ е новото вълшебно заглавие, илюстрирано от Ана Григориев

„Жабокът принц“ е новото вълшебно заглавие, илюстрирано от Ана Григориев

Препоръчана книга от Софтпрес

 

JP2

 

Добри новини за малките читатели идват тази седмица от издателство „Софтпрес“! Любимата класическа приказка „Жабокът принц“ с илюстрации на Ана Григориев е новото попълнение във вълшебната колекция от илюстровани заглавия на издателството с книги за цялото семейство.

 

Творчеството на сръбската художничка Ана Григориев е познато на българските читатели от работата й по няколко адаптации на класически произведения за деца, които излязоха през последните години с логото на издателство „Софтпрес“. Комбинацията от историите, които поколение след поколение остават предпочитани за децата по цял свят, и ярките завладяващи илюстрации на Григориев е истинско книжно пиршество за малките любители на книгите.

 

JP1

 

Ана Григориев се дипломира в Академията за изящни изкуства в Белград. Има шест самостоятелни изложби и участва в десетки колективни. Стилът на младата сръбска звезда на илюстрацията се отличава с модерно излъчване, съчетано с класически подход, който вълнува детското въображение. Ана работи по книги и учебници и е илюстрирала над 150 детски издания на сръбски, европейски и световни издателства.

 

Jaboka_prinz_cov

 

„Жабокът принц“ е една от най-известните приказки на Братя Грим. Илюстрованото издание повежда читателите на вълнуващо пътешествие, в което ще открият, че външният вид понякога лъже, а Доброто винаги побеждава. Историята е ценна с посланията си и разкрива мъдрост на достъпен за децата език благодарение на чудесния превод на Христина Йотова. Красивите илюстрации пък провокират въображението и пренасят малките читатели в други светове – там, където вълшебствата ги учат на най-важните уроци и им дават знание, което ще им служи в живота на възрастни, ще ги направи добри и достойни хора. Защото ако съветите на възрастните понякога се приемат с досада, вълшебните истории са учител, който никой не подминава!

 

Прочетете още за „Жабокът принц“ тук.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.