Рубрики
Начало » Представи се » Топ трикове и писателски тайни от експертите на Оксфорд

Топ трикове и писателски тайни от експертите на Оксфорд

 

How_to_write_2017_cov

 

Творческото писане е все още недостатъчно застъпен елемент в учебната програма. А колко по-забавно би било, ако – вместо да преразказват чуждите приключения, децата можеха да разкажат своите собствени – истински или измислени, или пък по малко и от двете. Децата обичат историите: разкази за това как са прекарали ваканциите, приказки, приключенски романи и пълни измислици. Всеки знае, че междучасията и игрите са пълни и с много разменени опашати разкази, родени от живото детско въображение.

 

На помощ в тази ситуация идва „Как да пишем страхотни истории!“ – цветен, забавен и изключително полезен наръчник за всяко дете, което мечтае да стане писател или просто обича да разказва истории.

 

kak da pishem1

 

„Как да пишем страхотни истории!”:

• вдъхновява младите читатели да влязат в ролята на автори;

• разкрива изпитани похвати за създаване на невероятни герои и впечатляващи светове;

• показва в кой жанр какви думички предизвикват желания ефект;

• учи бъдещите писатели да сътворяват книги, които ще вълнуват не само родители и приятели, но и световната читателска аудитория.

 

Наръчникът е преведен от любимата на децата Юлия Спиридонова – Юлка, отличен с десетки награди писател, преводач, сценарист и популяризатор на приказките.

 

kak da pishem 2

 

Важно за родители и учители:

Създадена от писателя Кристофър Едж с помощта на експертите от Оксфорд, тази книга ще помогне на вашето дете да се изразява по-добре писмено. Благодарение на „Как да пишем страхотни истории“ децата не само ще научат как да създават текстове в различни жанрове, а и ще подобрят речниковия си запас, както и уменията си по граматика и синтаксис.

 

Особена ценност тук са десетките цитати от популярни произведения за деца и възрастни, които служат за пример и вдъхновение, защото, както казва Кристофър Едж:

 

„Ако вдъхновението ти е на свършване, четенето със сигурност ще помогне“.

 

Откъс от книгата прочетете тук.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.