Рубрики
Начало » Представи се » Какво ни казват книгите за любовта

Какво ни казват книгите за любовта

Препоръчани книги от Софтпрес

 

books-5615562_1280

 

През февруари празнуваме любовта. Някои го правят с чаша вино, други с романтични подаръци, а трети обръщаме поглед към книгите – между страниците им се крият скрити послания и ценни уроци.

Любовта е единство

20210205_151351-01

 

Една от любимите двойки – Мишел и Барак Обама, разказва открито за връзката си от първата среща до онзи момент, в който прекрачват заедно прага на Белия дом и сбъдват мечтата на милиони хора. Както в „Моята история“, така и в „Обетована земя“ става ясно, че любовта винаги е била онази сила, която ги е събирала и насърчавала да следват една посока. И макар често да са имали различни виждания по определени въпроси, когато става дума за семейство, винаги са били на едно мнение – то идва на първо място.

 

„Ние не само се обичахме, разсмивахме се един друг и споделяхме едни и същи основни ценности – между нас имаше симетрия в начина, по който се допълвахме. Пазехме си взаимно гърба, покривахме слепите си петна. Можехме да сме екип.“

Любовта е дом

20210205_150707

 

Любовта обича да пътува и да прескача границите на времето и пространството, но е най-щастлива, когато си е у дома – в прегръдките на човека, който я познава по-добре от всеки друг. Като герои от поредицата на Луиз Пени за Трите бора, Рен-Мари и Арман Гамаш съвсем не влизат в образа на типичната романтина двойка, но техният брак е доказателството, че с годините чувството не угасва. Любовта е пламъкът, който събира двама души около семейното огнище вкъщи. Въпреки изпитанията, които неминуемо идват с професията на Арман Гамаш, и ролите, през които героят му преминава, едно нещо остава непроменено – подкрепата и обичта на съпругата му и желанието му да споделя живота си с нея.

„Но Рен-Мари не се вълнуваше от стъпала. Стигнала бе до желаното място. Нямаше повече стъпала. Беше спряла. В Трите бора се чувстваше у дома. С Арман се чувстваше у дома.“

Любовта е избор

 

20201203_152741

 

В трудни моменти въпросът „Ами ако?“ изплува на повърхността и дава глас на онези страхове и колебания, с които човек се е сблъсквал на определен етап от живота си. В това число и Бен – героят от „Полунощ ме води към теб“ от Том Елън. Мъдростта на времето и щипка магия му помагат да разбере, че любовта е избор, който правим всеки ден. И когато се е озовал на кръстопът, най-верният компас, на който може да разчита, е сърцето. Стига да избере да го послуша, със сигурност ще намери отново вярната посока – онази, която го насочва към истинската любов.

 

„Тя е човекът, когото обичам най-много на този свят, тя е единственото, за което наистина съм сигурен в живота си, и знам, че отново мога да я направя щаст­лива, ако ми даде втори шанс.“

„Софтпрес“ е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.