Рубрики
Начало » Представи се » Кандидатстване в Американския колеж в София след 7. клас: Дни на отворените врати и информационни срещи

Кандидатстване в Американския колеж в София след 7. клас: Дни на отворените врати и информационни срещи

 

E-04

 

Какво е да учиш в Американския колеж в София? Какви са перспективите след завършването му? Защо си струва да кандидатстваш след 7. клас? Как се кандидатства? Какви са възможностите за намаляване на таксата? Отговорите на тези и много други въпроси ще получиш през октомври по време на Информационните срещи в Пловдив, Бургас, Варна, Плевен и Велико Търново, както и на Дните на отворените врати, които започват през ноември в София (обн. онлайн формат). Цялата информация за събитията е налична на www.acs.bg, както и във Фейсбук страницата на колежа. Събитията изискват предварителна онлайн регистрация.

 

От тази година Дните на отворените врати ще се провеждат в обновен формат, който да е по-удобен на гостите на колежа и същевременно да съответства с предприетите мерки срещу намаляване на разпространението на COVID-19. На всяка от посочените дати ще се проведат по две срещи с до 180 гости, от които ще се очаква да спазват социална дистанция и да носят предпазните си маски на закрито. По традиция, срещите ще започват с обиколка на учебния комплекс. След това гостите ще имат възможност да получат информация и отговори на своите въпроси в Аудиторията „Уитакър“.

 

ACS_Exterior_08

 

Американският колеж в София е профилирана гимназия с прием след завършен 7. клас, акредитирана от Министерството на образованието и науката, Международната бакалауреатска организация (IBO), и от американската Асоциация на колежите и училищата от средните щати (MSA). Една от най-старите американски образователни институции извън пределите на САЩ, основана през 1860-61 година във Филипополис (днес гр. Пловдив). Той съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите образователни традиции на България и Европа.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Още през 2017 г. МОН обяви колежа за иновативно училище, благодарение на проекта „Интегриране на технологиите в образователната среда чрез използване на Chromebooks и платформата Google Classroom“. Опитът с онлайн образователните технологии се оказа изключително ценен през пролетта на 2020 г., когато българските училища затвориха врати за присъствено обучение.

 

През учебната 2020-2021 г. колежът бележи 160 години от основаването си.

 

Американският колеж в София е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Американски колеж в София

Американският колеж в София, основан през 1860 г., е една от най-старите американски образователни институции извън пределите на САЩ. Съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите образователни традиции на България и Европа. Развива критическото мислене, интелектуалното любопитство, лидерски качества и умения за сътрудничество.