Рубрики
Начало » Представи се » „Карта към теб” за тайните пътеки, които ни водят към истинските вълшебства

„Карта към теб” за тайните пътеки, които ни водят към истинските вълшебства

 

Map_1200x628

Хубавите истории, а нерядко и истинските житейски ситуации, ни учат, че нищо не отваря душата и очите ни така, както едно дълго пътешествие. Същият урок ще научи и младата Хедър Мългрю в романа „Карта към теб“ на Дж. П. Монингър – награждаван автор от Нова Англия и преподавател по английски в Плимутския университет.

 

Бъдещето на Хедър вече е картографирано: след дипломирането си ще пътува с приятелки из Европа, а през септември ще отиде в Ню Йорк, за да се впусне в кариерата, към която винаги се е стремяла. Нищо няма да бъде оставено на случайността. Целият ѝ светоглед обаче се преобръща, когато по време на пътешествието се запознава с Джак – страстен авантюрист, който променя посоката на екскурзията и живота ѝ.

 

Хедър загърбва старателно планирания маршрут и двамата с Джак тръгват по стъпките на дядо му, който непосредствено след Втората световна война обикаля из Европа и документира всичко в дневника си. Двойката попада на множество екзотични дестинации, сред които и мистериозно място в България. Септември чука на вратата и Джак е готов да последва Хедър в Ню Йорк. Той обаче пази тайна, която може да промени всичко и да разруши хармонията в света на неговото момиче.

 

„Карта към теб“ е трогателен роман за любовта, която променя всичко, но най-вече нас самите. Когато сме млади и горим от амбиции, толкова бързаме да се хвърлим във вихъра на плановете и професията на мечтите ни, че съвсем неусетно пропускаме последните мигове истинска свобода, с които разполагаме. Хедър и приятелките ѝ обаче получават безценен шанс да опознаят себе си по-добре и да разберат, че истински важните открития невинаги идват под формата на бляскави забележителности, отбелязани в туристическите пътеводители. Вълшебствата се крият из тайните кътчета встрани от добре утъпкания път.

 

В името на едно по-щастливо бъдеще момичетата първо трябва да платят болезнена цена – невинността и младжките си блянове. Съдбата обаче награждава смелостта на онези, решили да останат верни на себе си. Съвършените планове така или иначе са обречени на провал, а чарът на живота е именно в неговата непридвидимост и в изненадващите обрати по пътя към крайната цел.

 

„Карта към теб“ ще ви окуражи да уловите мига и да не се зазиждате в затвор, издигнат от вас самите. Тази трогателна и незабравима книга ще ви поведе на обиколка из най-удивителните дестинации в Европа – места и градове, пропити с история, красота и неподражаемата романтика на Стария континент. Ще ви изкуши да обходите малките улички и кокетните магазинчета, да поспрете и да побъбрите с хората, които иначе подминавате, да се качите на корабче в среднощните часове, когато всички други спят, и да намерите бисерите, скрити сред привидната баналност.

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.  

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.