Рубрики
Начало » Представи се » Магически реализъм и семейни загадки в „Книга на тайните“

Магически реализъм и семейни загадки в „Книга на тайните“

 

kniga na tainite 3d

Романът на Ерика Сауйлър „Книга на тайните“ те грабва още с корицата си. Мистична, драматична и загадъчна, тя те привлича и обещава да ти разкаже вълнуваща история.

 

Семейният дом на библиотекаря Саймън Уотсън виси от ръба на скала, готов да се срине в океана. Незначителната заплата на младия мъж не може да покрие разноските по ремонта на двувековната къща, станала свидетел на разпадането на семейството му. Майка му се е самоубила съвсем млада, баща му е починал от мъка години по-късно, а малката му сестра Енола – която Саймън е отгледал сам с цената на много усилия – е напуснала града при първа възможност, за да стане гадателка в пътуващ цирк.

 

Един ден Саймън открива на прага си странен пакет: ръчно изработена антикварна книга, свързана с историята на семейството му, а Енола се обажда внезапно, за да му каже, че пътува към дома им, в който не е стъпвала от шест години. Загадъчна и силно повредена от вода, книгата разказва за пътуваща циркова трупа от края на XVIII век и е изпъстрена с повече от необикновени събития и хора. Но за Саймън е най-странно да открие името на собствената си баба в книгата, умряла съвсем млада също като майка му. При това на същата дата. Докато чете книгата, младият мъж започва да подозира, че удавянето на майка му може да не е отделен инцидент и че сестра му е заплашена от същата съдба…

 

Защо книгата е намерила път до него и какво общо има с трагичната смърт на всички жени в семейството му? Саймън е решен да разбере истината на всяка цена, за да предпази от гибел по-малката си сестра.

 

Book_990x350_01

 

Ерика Суайлър е писател и драматург, чиито творби са публикувани в литературни списания и антологии. Нейният прекрасно написан и затрогващ първи роман „Книга на тайните“ е удивителна история за силата на книгите, семейството и магията и е илюстриран от самата нея. Ерика живее в родния си Лонг Айлънд заедно със съпруга си.

 

Erika Suailar

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.