Рубрики
Начало » Представи се » Славното минало и триумфалните исторически моменти на България в хубави книги

Славното минало и триумфалните исторически моменти на България в хубави книги

Препоръчани книги от Софтпрес

flag-2210966_1280

 

Да си припомним славното минало и триумфалните исторически моменти на България с тези издания.

„Славни български победи“

 

pobedi-korica

 

„Славни български победи“ от Христина Йотова с илюстрации на Калоян Стоянов обединява най-великите победи и сражения от родната история. 12 разказа, които илюстрират ярки примери за свободолюбивия и борбен дух на българина. Пътешествието назад във времето започва от най-емблематичните сражения по време на Първото българско царство, отвежда до тежкото сражение при Клокотница по време на управлението на цар Иван Асен II и разказва за Шипченската епопея, която и до днес е синоним на жертвоготовност и вярност към родината. А накрая проследява и славните военни подвизи на българската армия в новата ни история. Страница след страница четем за нашите най-добри стратези, за куража и отдадеността на българските воини, за патриотизма и родолюбието като двигатели на промяната и единствен път към свободата.

„История на България в картини“

 

Goranov_316x

 

„История на България в картини“ е луксозно подаръчно издание, което събира в едно репродукции на великолепните маслени платна, сътворени от художника Васил Горанов. В съчетание с пламенните слова на Христина Йотова, те провокират въображението и потапят читателя в славното време на ханове, царе и победи, за да преоткрие епохите, историята и себе си с помощта на най-богатия език – този на красотата. Всяка страница говори как единението, далновидността и любородната искра в сърцата на българите постигат мощ и величие във времена на съдбоносни изпитания.

„Исторически приказки“

 

BG_istoricheski_03-korica

 

Поредицата „Български исторически приказки и легенди“, предназначена за малки и големи любознателни читатели, включва четири книги, посветени на емблематични лица и събития от родната история. Сладкодумният разказвач Любомир Николов спира писателското си перо на знакови исторически моменти, които запознават децата с ханове и царе, с битки и победи, с мигове на изпитания и на триумф. На достъпен и увлекателен език авторът поднася ключови моменти от славното минало на нашата родина и разказва за исторически личности, които са се прославили с делата си отвъд границите на България и са се превърнали в емблема на националната гордост. Четейки техните истории, децата ще научат, че също като приказка историята на България е скътала мъдростта на вековете, нашепва за славни времена и смели герои, предупреждава и носи поука.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньро на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.