Рубрики
Начало » Представи се » Книги за лятото за цялото семейство

Книги за лятото за цялото семейство

 

2

„Басейнът“ от Либи Пейдж

Pool_316x (2)На осемдесет и шест Розмари е жизнена, духовита и се наслаждава на всеки нов ден. Вече седем десетилетия утрото й започва с плуване в открития басейн „Брокуел” – мястото, където се е влюбила за пръв и последен път, където е намерила многобройни приятели и е преодоляла всевъзможни трудности. Сега, когато плувната база може да затвори врати завинаги, възрастната жена трябва да потърси в себе си силата и куража да я защити. На помощ изненадващо се притичва младо момиче, което моли Розмари за интервю…

 

Сближаването на двете жени променя из основи както техния живот, така и този на съседите и приятелите им от квартала. Защото басейнът е биещото сърце на общността и заслужава да бъде подкрепен от плувците си.
„Басейнът” е очарователен роман за любовта, загубата, приятелството и остаряването, който ще допадне на читатели от всички възрасти.

„Книга за лятото“ от Мишел Гейбъл

Книга за лятото корицаВдъхновен от суровата красота на природата, „Книга за лятото“ е роман за бурите и силата да устоим. Авторката на бестселъра „Парижкият апартамент“ преплита историите на три жени, за да нарисува свят, в който болката и надеждата вървят ръка за ръка. Защото лятото винаги идва.

 

Величествената къща на скалата е дом на лятото. „Клиф Хаус“ събира семейство Йънг за сто дни всяка година. Деветдесет и девет години поред. Най-ярките спомени от тях се пазят в избелелите страници на албума за гости, наречен просто „Книга за лятото“. Мишел Гейбъл разгръща страниците на старата книга и ни отвежда в свят, в който лятото не е просто сезон, а състояние на духа.

1

 

„Деветте кръга“ от Диана Петрова

Devet_316xИсторията на Габриела и Самуил е наистина изпепеляваща – в нея има страст и предателства, шамари и лиснати в лицето коктейли, вечеря в панормания ресторант на луксозен хотел и лазаня, изядена с пръсти.
Но има и неща, които не сме свикнали да откриваме в любовни романи – колко трудно е да изградиш доверие, когато си влюбен, как емоционалния багаж, от който не се отказваме понякога затлачва живота ни до такава степен, че в него не остава място за нищо ново и хубаво, колко ценни са приятелствата и как понякога не сме готови за голямата любов или срещаме правилния човек в неправилния момент.

 

От небостъргачите на София до върховете на Пирин, от бреговете на Марсилия до тесните канали на Венеция, новият роман на Диана Петрова събира противоположни светове и чертае страстния път към пълното сливане с другия.

 

NB: Романът е подходящ за читатели над 18 години

„Лара“ от Ния Йотова

Lara_316x (1)Запознайте се с Лара от „Лара“. Емоционална като песен на Queen, хапливо откровена като Кари Брадшоу, многолика като всяка жена, хаотична, като времето, в което израства, и неподправено истинска като самата себе си.

„Лара“ ще ви преведе през трийсет и девет години от един живот, който се случва между Австралия и България, между дома и офиса, между семейното легло и хотелски стаи в Барселона, между „какво ще кажат хората“ и „какво искам аз“. Ще ви върне назад към годините на „Шатовалон“ и образцовите домове и ще ви накара да погледнете напред с усмивка. Ироничен, неподправено истински и хапливо откровен, „Лара“ не е просто „женски“ роман, той е роман жена – многолик, хаотичен, изпъстрен с противоречиви настроения и много любов. Роман, в който има всичко.

3

 

Полунощ в книжарница „Блестящи идеи”

Корица ПОЛУНОЩ В КНИЖАРНИЦА БЛЕСТЯЩИ ИДЕИ (1)Лидия, любимата книжарка от „Блестящи идеи“, винаги намира точната книга за точния човек. Но днес търси не заглавия, а отговори. Когато най-младият от постоянните читатели в книжарницата отнема живота си, Лидия се изправя пред кошмарни тайни, които я водят назад към собственото й минало. „Полунощ в книжарница „Блестящи идеи“ е блестящо написан роман, който ще допадне както на любителите на трилъри, така и на тези, влюбени в книги за книгите.

 

Умопомрачаваща, пристрастяваща и интелигентно написана, „Полунощ в книжарница Блестящи идеи” е криминална мистерия с неочакван финал, която перфектно улавя ексцентричността на книжарския свят и ни превежда през тъмните коридори на човешкия ум.

„Измамна светлина“

(излиза в началото на август!)

Gamash_7

Разбиват се сърца, подчертава внимателно Лилиан Дайсън в книга. Хубави приятелства се съсипват.

 

Но сега самата Лилиан е мъртва. Открита сред люляците и дамските сърца в градината на Клара Мороу в Трите бора. Появата на тялото слага край на празненствата по случай първата самостоятелна изложба на художничката в прочутия Музей на съвременното изкуство в Монреал.

 

Главен инспектор Гамаш, началник на отдел „Убийства“ в квебекската полиция, е повикан в китното канадско селце, където са се събрали изтъкнати представители на артистичния свят – царство на нюанси и оттенъци, на светлини и сенки, в което нищо не е такова, каквото изглежда. Зад всяка усмивка се крие насмешка. Във всяка мила връзка има разбито сърце. И дори когато фактите бавно започват да излизат наяве, Гамаш и хората от екипа му продължават да се чудят дали са открили истината, или са попаднали на поредната оптична илюзия.

Разгледайте и предложенията за ЛЕТНИ ЧЕТИВА за ДЕЦА и ТИЙНЕЙДЖЪРИ:

http://www.danybon.com/predstavi-se/knijni-vulnenia-prez-lyatnata-vakancia/ >>

 

Читателите на Danybon могат да поръчат книгите с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката. 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.