Рубрики
Начало » Представи се » Книжни вълнения през лятната ваканция

Книжни вълнения през лятната ваканция

Dessert Party

„Камен и пиратите от 5 Г“

kamen

Добре дошли в 5Г клас! Запознайте се с новия ученик Камен – любопитно и умно дете, което сякаш знае повече, отколкото показва. Неговата поява поставя началото на поредица от приключения, в които съучениците му ще научат много уроци за живота и приятелството. Неуморен спътник на момчетата и момичетата от класа е и рошавият Пират – симпатичен джак ръсел териер.

 

Романът пренася очарованието на класическите детски истории в дигиталната епоха и ще се хареса както на петокласници, така и на техните родители.

 

„Забранете тази книга“

 

Zabranete_316x

Всичко започва от едно празно място на рафта в училищната библиотека. Мястото, на което обикновено стои любимият роман на Ейми Ан. Книгата не е взета от друг ученик. Любимата книга на Ейми Ан е забранена. И не е само тя. В библиотеката се появяват списъци с „неподходящи за учениците” книги и броят на забранените заглавия продължава да расте.

 

Обикновено мълчалива и нерешителна, този път Ейми Ан решава да действа и основава тайна библиотека на забранените книги в своето шкафче. Книга за книгите, която ще ви замисли, ще ви разсмее и ще ви припомни истинската магия на четенето.

 

Историята на деветгодишната Ейми Ан и нейната любима книга е история за големите победи, на които е способен всеки от нас, дори да е само хлапе.

 

Историите на Дерек

Derek_5_316x

Поредицата „Историите на Дерек“ е препоръчвана от учители и библиотекари като чудесен избор за деца, които не обичат да четат. Разбира се, ще допадне и на тези, които вече са запалени читатели. Защото в „Историите на Дерек“ всяко хлапе ще открие по нещо за себе си, ще се посмее от сърце, а може и за миг да се натъжи. В истинските истории наистина има от всичко по малко. А тези са истински и разказват за израстването и превъплъщенията на едно дете, за трудностите в училище, създаването на приятели и справянето с всички житейски предизвикателства.

 

По-сърдечна версия на „Дневникът на един дръндьо“, която запазва хумора, но добавя повече история в сюжета.

 

Серафина

 

Serafina_01_316x

Поредицата „Серафина“ е очарователна смесица от исторически факти, мистерия и фентъзи. Робърт Бийти създава класически приключенски романи, чиито вечни теми говорят езика на деца и тийнейджъри… и подсказват на възрастните правилните отговори на някои въпроси.

 

„Серафина и черният плащ“ е бестселър на New York Times над 60 седмици, а през 2015 е избрана за детска книга №1 на Goodreads.

 

„Аз мисля“

 

IQ_Az_mislq_cov_316x

Разработен от доказани специалисти в областта на психологията и развитието на интелекта, този сборник е своеобразен физкултурен салон за тренировка на мозъка. В „Аз мисля“ ще откриете над 500 задачи, които развиват умствените способности на детето и го подготвят успешно за IQ тестове и приемни изпити.

 

Задачите са интересни и предизвикателни и подходящи за странични занимания през ваканцията. Направете си семейно състезание – кой може да реши загадките най-бързо и точно?

 

Разгледайте и предложенията за ЛЕТНИ ЧЕТИВА за ВЪЗРАСТНИ:

http://www.danybon.com/predstavi-se/knigi-za-lyatoto-za-cyaloto-semejstvo/ >>

 

Читателите на Danybon могат да поръчат книгите с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката. 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.