Рубрики
Начало » Представи се » Книжно лято за цялото семейство

Книжно лято за цялото семейство

Препоръчана книга от Софтпрес

book-2550169_640

 

Въпреки че малко се забави, лятото официално е тук и вече можем спокойно да му се насладим. Дългите дни и семейните ваканции предразполагат към повече спокойствие и лично време, което можем да прекараме в компанията на завладяващо четиво. Очертава се книжно лято за цялото семейство, а ето и предложенията какво да четете в следващите слънчеви седмици.

 

За малки и любознателни читатели

detski

 

Лятото е по-пъстро и забавно, ако има истории, с които децата да го споделят. Във вълшебния свят на литературата няма невъзможни неща. Ето например в „Асен и пътешествениците от 100 Българии“ от Елена Павлова едно обикновено момче пътува във времето и пространството с новите си приятели, които му разказват за различните Българии, в които щяхме да живеем, ако историята се беше развила по друг начин.

 

А в „Приказки за гугулетата“ от Юлия Спиридонова читателите попадат в една омагьосана гора, в която живее забавното семейство на гугулетата – с тях всеки нов ден носи някакво незабравимо приключение (понякога и някоя беля, но без пакости не може). И макар да е ваканция малките ученици могат да упражнят знанията си по български език и математика, но само ако ученето е под формата на игра. С „Азбучна математика“ буквите оживяват и разказват истории – весели, чудати, много цветни и интересни, с едно математическо предизвикателство в края.

 

За любителите на трилъри и мистерии

trilari

 

Да тръгнеш по следите на един убиец, в опит да разплетеш сложна загадка, която никой друг не е успял, е преживяване, което определено носи солидна доза адреналин. И ако в реалния живот това е нещо, което не бихте направили, то в света на литературата можете да съдействате на остроумни инспектори, наблюдателни детективи и опитни следователи. Това лято може да поемете на обиколка из Пловдив заедно с доктор Филипова и бармана Бързаков – главни герои в романа на Богдан Русев „Вечен град“, които се оказват въвлечени в разследване на няколко съмнителни самоубийства.

 

Ако сте от запалените почитатели на Луиз Пени, то може да „отскочите“ до Трите Бора с тринадесетия роман от поредицата за инспектор Гамаш – „Къщи от стъкло“. Този път една черна и мълчалива фигура всява страх и носи смърт, но коя е тя и защо е избрала именно малкото градче за своя мишена? Феновете на добрия трилър могат да прекарат горещите дни в компанията на новия роман на Джон Вердън „Стой далеч от Хароу Хил“, в който героят Дейвид Гърни се сблъсква с необичаен случай – всички доказателства ясно посочват кой е извършителят на убийството, но е известно също, че по времето на престъплението предполагаемият убиец вече е мъртъв. Тогава кой е истинският виновник?

 

За почитателите на сърдечни истории

 

damski

 

Емоционални, завладяващи, сърдечни – някои книги просто поглъщат цялото внимание и потапят читателите в свят, от който те не искат да си тръгват. Такава е „Кралица в сянка“ от Алисън Патаки, която разказва необикновената история на Дезире Клари – първата годеница на Наполеон, изоставена от него заради амбициите му, а по-късно получила короната като кралица на Швеция. Приятелска и топла атмосфера носи „Книжарница „Посланията“, в която животът на три различни жени се пресича в уютна книжарница и заедно те усвояват ценен урок – книгите наистина дават отговори на всички въпроси и ти помагат да намериш пътя, когато се чувстваш изгубен.

 

И ако случайно тези книжни предложения не са ви достатъчни, то през юли още две нови заглавия ще намерят място сред книгите на издателство „Софтпрес“ – заплетена мистерия с щипка британски хумор и романтична история, която ще накара сърцето ви да бие лудо.

Читателите на Danybon могат да поръчат книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

3 причини да се потопите в атмосферата на „Вечен град“

Дезире Клари – тайната годеница на Наполеон

3 причини да посетите „Книжарница „Посланията“

„Приказки за гугулетата“ – любими истории на малки и пораснали читатели

3 причини да подарите „Азбучна математика“ на малките читатели

3 причини да прочетем „Асен и пътешествениците в 100 Българии“

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.