Рубрики
Начало » Представи се » 3 причини да прочетете „Криминален клуб „Четвъртък“ от Ричард Озмън

3 причини да прочетете „Криминален клуб „Четвъртък“ от Ричард Озмън

Препоръчана книга от Софтпрес

 

Krimi_1200х628

 

„Криминален клуб „Четвъртък“ от Ричард Озмън е сред хитовите заглавия, които се появиха по книжарниците това лято. Ако още се чудите дали да вземете книгата за компания през лятната отпуска и защо точно тя е най-подходящият кандидат, ето 3 причини, които да ви убедят.

 

Историята

 

„Криминален клуб „Четвъртък“ е книга, която комбинира заплетен и сложен криминален сюжет с умело разказана, завладяваща човешка история, към която не можеш да останеш безразличен. Когато в комплекс за възрастни хора е открит труп, спокойствието и хармонията, които обичайно царят там, са нарушени. И ако за едни очевидното убийство е сериозен проблем, за нашите главни герои – четиримата членове на криминален клуб „Четвъртък“, е възможност да се изявят и да демонстрират отличните си дедуктивни умения, като открият кой е извършителят на престъплението. Все пак имат солиден опит от срещите, по време на които са разплитали сложни случаи на убийства – и без проблем са идентифицирали престъпници, които полицията така и не е успяла да залови.

 

Загадките се нижат една след друга, а неочаквани обрати дебнат след всяка страница. И точно когато си мислим, че сме подходящи кандидати за членове на Клуба, защото сме установили кой е истинският убиец, Ричард Озмън намира начин да ни изненада.

 

Героите

 

Едно от най-големите богатства на „Криминален клуб „Четвъртък“ са неговите герои. Ричард Озмън ни среща с колоритни, ярки и запомнящи се персонажи, които лесно печелят симпатиите на читателите. Всеки от членовете на крими клуба е в напреднала възраст, но това не им пречи да са съхранили младежкия дух и готовността да се впуснат в интересно и опасно приключение. В крайна сметка няма какво да губят, освен еднообразието на ежедневната рутина. Елизабет е най-активна от всички и се оформя като лидер – говори се, че в миналото е била шпионин, при това изключително добър. Ибрахим е пенсиониран психиатър – годините практика са му помогнали да опознае в дълбочина човешката душа и да се превърне в отличен съдник на характери. Рон е бивш профсъюзен лидер – има завидни ораторски умения, но най-ценното му качество е, че подлага на съмнение всяка дума, докато лично не се убеди в истинността ѝ. А Джойс е медицинска сестра с 40-годишен опит, която е научила, че най-тежките травми не се виждат по тялото, а се крият в човешката душа. Четирима особняци, които намират общ език и обща страст – да разплитат мистерии, които никой друг не е успял.

 

Постиженията

 

Романът на Ричард Озмън предизвика сериозен отзвук на запад още с дебюта си на книжната сцена. Освен че в продължение на седмици не пускаше първото място в класацията с най-търсените романи във Великобритания, „Криминален клуб „Четвъртък“ се превърна в най-бързо продаваната книга и за една година има над 1 милион продадени бройки в света, като тази цифра не спира да расте. Това я прави най-успешният криминален дебют, а Ричард Озмън спечели титлата „Автор на годината“ на Британските литературни награди. 1 милион читатели не могат да грешат, нали? Най-добре се убедете сами.

 

Още за книгата прочетете тук.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.