Рубрики
Начало » Представи се » Курс по журналистика в Детската академия на науките, изкуствата и спорта

Курс по журналистика в Детската академия на науките, изкуствата и спорта

Всеки човек е отделна вселена, а журналистът – неин изследовател.

photographer-2553005_640

 

Журналистиката – професия или мисия?

Защо вестникът няма да изчезне?

Защо да пишем кратко е по-трудно?

 

Това са само част от темите от обучението в курса по журналистика, който се организира от Детската академия на науките, изкуствата и спорта. Начело на този практичен и полезен курс застава харизматична журналистка, която веднага ще грабне сърцата на своите курсисти, а най-вече – ще ги научи на основните правила в журналистиката. Тя е с дългогодишна практика в печата и радиото като репортер, редактор, кореспондент и водещ на радиоблок. Автор е на десетки интервюта, репортажи и очерци.

 

Курсът е за ученици от 4. до 12. клас. Те са разпределени в три групи:

 

І група: за ученици от 4. и 7. клас;

ІІ група: за ученици от 8. до 10. клас;

IІІ група: за ученици от 11. и 12. клас.

 

pencil-918449_640

 

Обучението е подходящо за деца и младежи, които имат интерес към творческото писане и изяви. Ще им помогне да открият в себе си журналистически поглед към света, начин на общуване и мислене. Ще им даде първоначални умения да учат и работят в тази сфера. Целта е да се изградят в тях оперативни репортерски и авторски способности, да се запознаят с най-добрите образци в тази област.

 

mic-1132528_640

 

В обучението са включени практически занимания и подготовка на репортажи. Също така са предвидени и посещения на различни медии – вестници, сайтове, телевизии, радиа. Както и срещи с изявени журналисти.

 

Курсът ще помогне на учениците от горните класове за успешно справяне с изпита по журналистика при евентуално кандидатстване във ВУЗ.

 

woman-246236_1920

 

През лятото курсистите ще участват в практика на терен в Родопите и на други места в България, където ще имат възможност да се срещнат с интересни хора, за които да напишат материали, най-добрите от които ще бъдат предложени за публикуване в медиите.

 

photographer-301530_640

 

По време на курса най-добрите текстове на участниците в него ще бъдат публикувани на сайта на Академията. А в края на годината ще бъде издаден вестник с най-интересните материали.

 

Заниманията се провеждат веднъж седмично, в неделя, и продължават 90 минути. Графикът и цените можете да видите тук.

 

За записване: 0888 222863.

Курсът стартира на 12.11.2017 г.

 

Детската академия на науките, изкуствата и спорта е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Детска академия на науките, изкуствата и спорта

Детската академия на науките, изкуствата и спорта е частна, извънучилищна, научнообразователна институция, създадена от д-р Ирина Шопова, като средище за развитие и подкрепа на таланта и уменията на децата в сферата на науките, изкуствата и спорта.