Рубрики
Начало » Представи се » Курсове за състезатели по математика и информатика от „Олимпийци“

Курсове за състезатели по математика и информатика от „Олимпийци“

 

Снимка

Школа „Олимпийци“ организира курсове по състезателна математика и информатика с цел подготовка за националните състезания по математика и информатика (Есенни, Зимни, Пролетни и Национална олимпиада по математика за математиците и Есенни, Пролетни, Летни и Национална олимпиада по информатика за информатиците). Курсовете ще се провеждат в офиса на школата на ул. Екзарх Йосиф 73 (срещу пожарната; в близост до СМГ и метростанция „Сердика“).

Целта ни

Целта ни е да дадем първокласна подготовка на учениците за състезанията по математика и информатика, за да могат те да постигат все по-високи резултати, да се класират в националните ни отбори и да представят България все по-добре на международните състезания. Също така искаме да пресечем тревожните тенденции учениците да се отказват от участие в състезанията с напредване във възрастта – на Пролетните състезания по математика се явяват над 500 деца от 4-ти клас, над 200 от 7-ми клас и след това започва експоненциално намаляване, докато се стигне до около 30 човека в 12-ти клас. Според нас това се дължи на отсъствието на целогодишни качествени школи, които да предлагат систематично обучение за голямото количество нов и труден материал, който навлиза в горните класове. Най-честият резултат от това е, че състезателите губят мотивацията да си търсят материали сами, да се чудят какво точно трябва да учат и къде да го намерят и това ги отказва от състезанията. Искаме с тези курсове да сложим край на това – с професионалните лекции, с домашните и допълнителната литература, които ще даваме, както и с моралната подкрепа, която ще им оказваме.

Лекторите ни

Васил Василев – бивш състезател по математика, медалист oт множество национални състезания, финалист от Intel International Science and Engeneering Fair’2015, САЩ и European Union Contest for Young Scientists’2014, Полша, подготвял някои от най-добрите състезатели по математика и информатика по класове, работил в Центъра за анализи и управление на рискове.

Петър Петров – медалист от множество национални състезания по математика по времето на най-силните ни випуски в периода 2000-2005 година, член на националната комисия по информатика, автор на множество задачи за националните състезания, ментор на най-успешните ни отбори по роботика, дългогодишен Senior Java Developer в SAP и Ocado, преподавал в СМГ, както и на някои от най-добрите състезатели по информатика по класове.

Марин Шаламанов – Бивш състезател по математика и информатика, медалист от множество национални състезания, финалист от Intel International Science and Engeneering Fair’2015, САЩ и European Union Contest for Young Scientists’2014, Полша, носител на награда „Джон Атанасов“, участник в Intel ISEF, EUCYS. Работил в Google и SAP.

Емил Колев – медалист от Международната олимпиада по математика (IMO), дългогодишен лектор на националните ни отбори и член на националната комисия по математика, автор на множество задачи и на учебници по математика.

Александър Иванов – медалист от Международната олимпиада по математика (IMO), дългогодишен лектор на националните ни отбори и член на националната комисия по математика, автор на над 250 задачи, давани на национални и международни състезания.

Петър Гайдаров – медалист от множество национални състезания и от Балканската олимпиада по математика, един от двамата български участници в Research Science Institute (RSI) на MIT през 2014, завършил Cambridge. Работи в World Quant.

Емил Карлов – Дългогодишен преподавател по математика в МГ Ямбол, отскоро в СМГ, автор на задачи на различни математически състезания, подготвял някои от най-добрите състезатели по математика през последните 40 години.

Какво предлагаме

- 120 часа годишно, посветени на решаването на състезателни задачи, анализирането на подходите и начините, по които може да атакуваме дадена задача, конструкциите, построенията и т.н.

- видео от всяка лекция, за да не трябва учениците по спомени да възстановяват важните моменти, ако решат да преговарят вкъщи и да не се притесняват и да изпускат материал, ако се наложи да отсъстват по някаква причина.

- множество професионално написани статии, свързани с изучавания материал, които ще бъдат предоставени на учениците.

- 6 пробни олимпиади, в обстановка като националните (ЕМТ, ЗМС, НОМ, НОИ) и международните (IMO, BMO, JBMO, IOI, BOI, EJOI, EGMO) състезания в извънучебно време, на които учениците ни ще могат да премерят силите и знанията си, като всеки ученик ще получи детайлна обратна връзка за работата си.

- групи до 15 човека.

- учениците, които се интересуват, ще бъдат насърчавани и менторствани при писането на разработки по изследователска математика и информатика, с които да се явяват на зимната и пролетната конференция на Съюза на математиците в България, на нощта на учените и други, откъдето могат да се класират за летните лагери (Research Science Institute) на MIT (Massachusetts Institute of Technology), най-големия панаир на науката Intel ISEF и най-важното – ще могат да усетят красотата на изследователската математика, да се запознаят с фундаментите на тази наука, да се научат да формулират важни и интересни въпроси, на които да отговарят после и да надграждат трудовете на учени от световна класа.

Кой може да кандидатства

При нас може да кандидатства всеки ученик, който чувства, че математиката в училище е лесна, който иска да подобри резултатите си на националните състезания, който има интерес и амбиция да научи нови подходи, да вникне в красотата и да усети удоволствието от това да решава наистина предизвикателни задачи.

Математическите групи са подходящи за всички ученици, които през учебната 2018/2019 ще бъдат от 5-ти до 11-ти клас включително.

Групите по информатика са подходящи за ученици, които през учебната 2018/2019 година ще бъдат 5-ти и 6-ти клас.

Условия и цени

Лекциите ще се провеждат в офиса на школата на ул. Екзарх Йосиф 73 и тези по информатика ще започнат на 15 септември, а тези по математика в последните 10 дни от септември. Заплащането ще се извършва на четири вноски, всяка по 240 лева. Първите няколко лекции ще бъдат безплатни, за да може учениците да се запознаят с лекторите и да видят дали курсовете отговарят на очакванията и нивото им. Ученици извън София, които имат интерес към видеата ни, може да се свържат с нас, за да уточним условията.

Записване и контакти

Записването става през формата за записване на сайта ни: olimpiici.com

Мейл: olimpiicibg@gmail.com

Телефон за информация относно групите по математика: 0879868052

Телефон за информация относно групите по информатика: 0878171825

Школа „Олимпийци“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Школа "Олимпийци"

"Олимпийци" е школа за състезатели по математика и информатика, която дава изчерпателна подготовка за най-важните състезания по математика и информатика. Всички наши ученици могат да доразвият таланта си при някои от най-добрите лектори в България, получавайки изключително ценни знания.