Рубрики
Начало » Представи се » Кутия шоколад – изтънчена история за любов и шоколад, с която да се сгушиш на дивана

Кутия шоколад – изтънчена история за любов и шоколад, с която да се сгушиш на дивана

 

Shokolad_760x320

 

 

Александра Фробушър е млада жена с модерно мислене, чиято най-голяма страст е шоколадът. Тя копнее да го произвежда и знае, че дори в мрачни времена като тези, когато в съзнанието на сънародниците й са надвиснали тревоги за Голямата война, кадифената сладост е едно мъничко удоволствие, което всеки може да си позволи.

 

Родният й Йорк е сред центровете на британската шоколадена индустрия, но като единствен наследник на една от най-изтъкнатите и богати фамилии в града, Алекс не може да си позволи да работи във фабрика. Родителите й никога не биха позволили да стане работничка в шоколаден цех, а и настояват да я омъжат час по-скоро. Но никой от кандидатите за ръката ѝ не събужда у нея онзи копнеж и любов, които поражда шоколадът.

 

kutia shokolad

 

Амбициозната красавица замисля хитър план, за да се доближи до шоколадената фабрика „Раунтри”, а в същото време в живота й се намесва харизматичният и сладкодумен богаташки син Матю, чиято цел е да спечели ръката й…

 

Три години по-късно, във Фромел, Франция, 1918 г., в края на Първата световна война капитан Хари Блейк открива метална кутия с недокоснат шоколад… и любовна бележка в куртката на загинал войник. Развълнуван от историята на мъжа, той се отправя към Йорк, за да открие майка му и тайнствената любима от посланието.

 

Фиона Макинтош с кутията, вдъхновила романа

 

Изпълнен с обрати, които ще ви накарат да плачете и да се усмихвате, романът „Кутия шоколад“ докосва сериозни и важни теми за брака и правото на избор във времена на строги порядки и ограничения за всички, не само за жените. Разказът се лее като плътен и вкусен горещ шоколад и няма да ви позволи да оставите книгата, докато не разкриете всички тайни на героите.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.